Župan otvorio Nacionalnu natjecateljsku filatelističku izložbu „KoprivnicaFila 2016“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Župan Darko Koren svečano je otvorio Nacionalnu natjecateljsku filatelističku izložbu „KoprivnicaFila 2016“ koja se ove godine po prvi puta održava u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Župan Koren zahvalio je Filatelističkom društvu Koprivnica na organizaciji ovog događaja te dodao: „Filatelizam je zapravo ljubav, a ja sam isto u jednoj fazi svog života skupljao poštanske markice i mogu reći da su one jedan medij koji uvelike prenosi informacije iz jednog vremena u drugo, odnosno iz prošlosti u budućnost, a iz njih možemo puno iščitati i naučiti. Ova izložba ovdje pokazuje da se ovaj prostor Hrvatske itekako uvažava i još jednom svim stanovnicima Koprivničko- križevačke županije želim sretan Dan Županije te proglašavam izložbu otvorenom.“

U ime Hrvatskog filatelističkog saveza obratio se Tihomir Bilandžić te zajedno s predsjednikom Filatelističkog društva Koprivnica Ivanom Skecom i  zamjenikom gradonačelnice Grada Koprivnice Mišelom Jakšićem ukratko predstavio izložbu.

Na ovoj izložbi filatelističkih izložaka i filatelističke literature koja je ujedno i natjecateljskog karaktera pored izlagača iz Hrvatske nastupit će i filatelisti iz cijele Europske unije, a izložba je otvorena do 17. travnja.

Pokrovitelji „KoprivnicaFila 2016“ su Koprivničko-križevačka županija, županijska Turistička zajednica i Grad Koprivnica, a organizirali su ju Filatelističko društvo Koprivnica u suradnji s Muzejom grada Koprivnice i Nacionalnim filatelističkim savezom.

Služba ureda župana