Okrugli stol na temu „Mogućnosti rješenja problema romske populacije iz Europskog socijalnog fonda 2014.-2020.“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Povodom 8. travnja, Svjetskog dana Roma, u knjižnici i čitaonici „Fran Galović“ Koprivnica održan je 7. okrugli stol na temu „Mogućnosti rješenja problema romske populacije iz Europskog socijalnog fonda 2014.-2020,“ kojem je u ime Koprivničko-križevačke županije nazočila viša savjetnica za kulturu, udruge, nacionalne manjine i sport Vesna Peršić Kovač. Okruglom stolu prisustvovali su Mirko Marković iz Ureda za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Republike Hrvatske, Franjo Horvat predsjednik Vijeća romske nacionalne manjine u Koprivničko-križevačkoj županiji i predsjednik Udruge “Korak po korak”, Marija Babić voditeljica radionice, Dijana Sabolović-Krajina ravnateljica Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ te brojni predstavnici dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola kao i ustanova za obrazovanje odraslih.

Vesna Peršić Kovač pohvalila je sve koji sudjeluju u rješavanju problema romske populacije, ali i inicijativu Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica koja je odavno pristupila rješavanju tog pitanja aktivnim uključivanjem članova romske nacionalne manjine u rad knjižnice i čitaonice.

Pitanje o kojem se raspravljalo na okruglom stolu odnosilo se na mogućnosti rješenja problema romske populacije apliciranjem za sredstva iz Europskog socijalnog fonda 2014.-2020. U prvom dijelu radionice raspravljalo se o obrazovanju i cjeloživotnom učenju romske populacije, odnosno identificiranju problema i mogućih rješenja, dok je u drugom dijelu radionice održana prezentacija identificiranih problema kao podloge za mogućnost kreiranja prijedloga projekata prema natječajima iz Europskog socijalnog fonda.

Svrha okruglog stola bila je okupiti stručnjake koji rade s romskom djecom te predstavnike romskih i drugih udruga kao i predstavnike lokalnih uprava i samouprava, kako bi razmijenili informacije, iskustva i pokušali zajedno naći rješenje problema.

Služba ureda župana