Nastavljena dugogodišnja suradnja s Ptujem

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Otvaranjem dviju izložbi slika u galerijskom prostoru trgovačkog centra Qlandia u Ptuju nastavljena je dugogodišnja suradnja Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, Udruge hlebinskih slikara i kipara naive i Turističkog društva Ptuj. Izložbe je otvorio zamjenik gradonačelnika Ptuja Gorazd Orešek, a ukupno je izloženo tridesetak slika i skulptura članova Udruge hlebinskih slikara i kipara naive, te 33 slike nastale u Hlebinama na drugoj umjetničkoj koloniji Alpe Adria srce naive 2015. Svečanom otvorenju prisustvovali su župan Darko Koren, direktor županijske Turističke zajednice Zdravko Mihevc, načelnica Općine Hlebine Božica Trnski i dvadedesetak slikara predvođenih predsjednikom Udruge hlebinskih slikara i kipara naive Zlatkom Kolarekom.

Nakon otvorenja, gradonačelnik Ptuja Miran Senčar upriličio je prijem na kojem je istaknuo vrlo dobru suradnju na području kulture i turizma dok se župan Koren zahvalio što kao predstavnik Hrvatske ima čast zasaditi stablo lipe u Europskom parku u Ptujskim termama dodavši kako se nada da će se suradnja nastaviti i na gospodarskom planu, a za što već postoje preduvjeti. Poslije prijema, održano je i svečano otvorenje obnovljene Aleje prijateljstva u Ptujskim termama nakon čega su župan i gradonačelnik Senčar zasadili hrvatsko stablo lipe.

Služba ureda župana