Zamjenik Pal otvorio stručni skup Društva nastavnika zdravstvene njege i Društva za povijest sestrinstva

„Vi ste najbolji primjer da medicinsko školstvo u Republici Hrvatskoj odlično funkcionira i nadam se da će se uskoro otvoriti samostalna Medicinska škola u Koprivnici.

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Društvo nastavnika zdravstvene njege i Društvo za povijest sestrinstva Hrvatske udruge medicinskih sestara održali su drugi zajednički stručni skup u Srednjoj školi Koprivnica kojeg je otvorio zamjenik župana Ivan Pal.

Uvodnu riječ održao je predsjednik Društva nastavnika zdravstvene njege Damjan Abou Aldan koji je tom prilikom istaknuo kako u Koprivnici postoji tradicija obrazovanja medicinskih sestara te da je održavanje ovakvog skupa u našemu gradu zasigurno dokaz kvalitetnih ulaganja u nastavnike medicinskih predmeta. Sanda Franković, predsjednica Društva za povijest sestrinstva u svom se govoru osvrnula na zajedničku suradnju dva Društva te napomenula kako je ona u protekle tri godine bila profesionalna te se nada da će u budućnosti biti još i bolja. Nakon uvodnih riječi predsjednika i predsjednice Društava, zamjenik Pal je svima zaželio dobrodošlicu i istaknuo: „Vi ste najbolji primjer da medicinsko školstvo u Republici Hrvatskoj odlično funkcionira i nadam se da će se uskoro otvoriti samostalna Medicinska škola u Koprivnici. Želim Vam uspješan rad i hvala Vam što djelujete.“

U radnoj atmosferi uz mnogo rasprava i analiza obrađeno je devet različitih tema aktualnog promišljanja o prošlosti, sadašnjosti, ali i budućnosti. Neke od tema bile su promjene u sestrinskom obrazovanju, promjene u nastavnim kadrovima škola za medicinske sestre, proces zdravstvene njege, metodika nastave zdravstvene njege, ali i primjena informacijsko-komunikacijske tehnologije.

Stručni skup je okupio veliki broj nastavnika iz 23 škole koje obrazuju medicinske sestre, a nakon stručnog skupa uslijedila je i Izborna skupština Društva nastavnika zdravstvene njege.

Služba ureda župana