Zamjenik Pal svečano otvorio županijsku smotru projekata iz Građanskog odgoja i obrazovanja

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Smotra učeničkih radova iz područja Građanskog odgoja i obrazovanja održana je danas u Osnovnoj školi „Đuro Ester“ Koprivnica, a svečano ju je otvorio zamjenik župana Ivan Pal ujedno i član Županijskog povjerenstva za projekte.

Tom prigodom zamjenik Pal zaželio je svim prisutnima dobrodošlicu i učenicima sreću na Smotri, a željama se pridružila i ravnateljica i voditeljica Županijskog stručnog Vijeća za građanski odgoj Sanja Prelogović.

Učenici i njihovi mentori kroz svoje projekte upoznali su Ustav Republike Hrvatske, stekli odgovarajuće znanje, razvili vještine i stavove, a u svom su radu primjenjivali aktivne metode učenja i poučavanja, između ostalog projektno učenje, suradničko učenje, učenje u paru, igranje uloga, simulacije, rješavanje problema, socijalno učenje korištenjem informacijskih te komunikacijskih tehnologija.

Na današnjoj Smotri 16 učenika i sedam mentora iz triju škola – Osnovne škole „Đuro Ester“ Koprivnica, Osnovna škola Molve i Osnovna škola Legrad predstavilo je četiri projekta, a stručni žiri je na kraju Smotre pohvalio sve projekte i predložio sve radove za Državnu smotru.

Za organizaciju Smotre pobrinuli su se Koprivničko-križevačka županija, Agencija za odgoj i obrazovanje i Osnovna škola „Đuro Ester“ Koprivnica, a uz zamjenika Pala i voditeljice županijskog stručnog Vijeća Sanje Prelogović, Smotri su prisustvovali i koordinatori građanskog odgoja u osnovnim i srednjim školama.

Služba ureda župana