Županija podržava humanitarnu akciju „Dan narcisa“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Uoči sutrašnjeg obilježavanja „Dana narcisa“ župan Darko Koren i zamjenik župana Ivan Pal primili su predsjednicu Udruge žena s bolestima dojke „Nada“ Božicu Šnajdar zajedno sa suradnicama Ružicom Špoljar i Željkom Zetović.

Na sastanku se razgovaralo aktivnostima koje će se provoditi u sklopu humanitarne akcije „Dan narcisa“, a predsjednica Šnajdar izvijestila je kako je cilj ovogodišnje akcije prikupiti financijska sredstva za nabavu dezintometra. Naime, radi se o aparatu za mjerenje gustoće kostiju koji bi uvelike pomogao onkološkim bolesnicima i općenito ljudima srednje dobi, a istog nema u Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“ Koprivnica, istaknula je predsjednica Šnajdar. Pored aparata, dio prikupljenih novaca uložit će se i u edukaciju i rad Savjetovališta za žene operirane od raka dojke, a akcija će se nastaviti provoditi i nakon sutrašnjeg obilježavanja „Dana narcisa“.

Župan Koren i zamjenik Pal istaknuli su kako Koprivničko-križevačka županija podupire rad Udruge i sve što njene članice čine kako bi utjecale na prevenciju i rano otkrivanje raka dojke.

Prilozi za nabavu dezintometra mogu se uplatiti na broj žiro-računa Kluba žena s bolestima dojke „Nada“ Koprivnica:

PODRAVSKA BANKA HR1023860021510017520

Služba ureda župana