Poetsko – glazbena večer Ususret Međunarodnom danu poezije

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

UNESCO je 21. ožujka proglasio Međunarodnim danom poezije, „praznikom” poezije. Poeziju je teško definirati, ona je umjetnički žanr, označava lijepu književnost, izraz je ljudskog duha u umjetnički osjećajnom jeziku.

Francuski pjesnik JacquesPrévert poeziju je opisao rekavši: Poezija je ono što se sanja, ono što se zamišlja, ono što se želi, i ono što se često dogodi. Poezija, to je stvarnije i korisnije ime života.

Učitelji i učenici Osnovne škole „Braća Radić“ Koprivnica njeguju poetski izričaj. O naklonosti i ljubavi prema poetskom izričaju svjedoče brojni uspjesi na literarnim natječajima, ali i izniman interes za kazivanje poezije na smotri LiDraNo. Upravo je velik odaziv učenika na školskoj razini smotre bio poticaj učiteljici Mariji Petras i školskoj knjižničarki Adrijani Hatadi da upriliče ovakvu svečanost s ciljem slavljenja i stvaranja poezije.

Dana 17. ožujka 2016. s početkom u 19:00 sati u dvorani Domoljub (Koprivnica) nastupat će učenici Osnovne škole „Braća Radić“ Koprivnica koji će recitirati pjesme poznatih dječjih pjesnika, koji su ujedno i učenici Umjetničke škole Fortunat Pintarić koji će pokazati svoje umijeće sviranja različitih instrumenata.

Za više informacija, molimo obratite se:
Krešo Grgac, prof. – ravnatelj OŠ „Braća Radić“ Koprivnica
OŠ „Braća Radić“ Koprivnica
097/760 2254, 048/220 448
kreso.grgac@skole.hr

Adrijana Hatadi