Otvorena izložba „Pisanica od srca“ u Koprivnici

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Na koprivničkom Zrinskom trgu održano je danas svečano otvorenje izložbe „Pisanica od srca“ koja se održava u okviru manifestacije „U susret Uskrsu“ koju organizira Turistička zajednice Koprivničko-križevačke županije.

Uvodnu riječ održao je Zdravko Mihevc, direktor Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije i pri tome zahvalio svima koji su sudjelovali u ostvarenju ovog projekta i istaknuo kako će ove godine velike pisanice biti postavljene u Münchenu, Subotici, Lepoglavi i na otoku Cresu dok je mala pisanica poklonjena gradišćanskim Hrvatima u Austriji.

Izložbu „Pisanica od srca“ svečano je otvorio župan Darko Koren zahvalivši svim organizatorima ovog projekta te dodao kako je ovom projektu cilj promovirati Županiju i pobuditi interes za naivnu umjetnost.

Kao jedan od suorganizatora izložbe, obratila se i koprivnička gradonačelnica Vesna Želježnjak te istaknula kako se nada da će ova izložba privući još više posjetitelja i turista.

Posjetitelji će ove godine osim na Zrinskom trgu, moći vidjeti pisanice i na rotoru kod Opće bolnice „Dr. Tomislav Bardek“, križanju Starogradske ulice i koprivničke zaobilaznice te kod podvožnjaka u Česmničkoj ulici, a izložba će biti otvorena do 20. ožujka.

Zbog lošeg vremena, nastavak programa održat će se slijedeći vikend na „Vuzmenoj košarici“ na kojoj će nastupiti djeca iz dječjih vrtića „Tratinčica“ i „Smješak“ iz Koprivnice te „Vrapčić“ iz Drnja.

Služba ureda župana