Potpisan Ugovor o financiranju zapošljavanja nezaposlenih osoba u javnom radu

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Ugovorom o financiranju zapošljavanja nezaposlenih osoba u javnom radu, kojeg su potpisali gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg i v. d. predstojnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područni ured Križevci Vesna Kuterovac, 13 dugotrajno nezaposlenih osoba bit će zaposlenici Grada Križevaca na poslovima Savjetnika za učinkovitu potrošnju energije u kućanstvima.

Ovaj posao osmišljen je unutar projekta „Energetski savjetnici za energetski siromašna kućanstva“ čiji je nositelj Koprivničko-križevačka županija, a partneri Grad Križevci i Pučko otvoreno učilište Križevci. Savjetnici će tijekom šest mjeseci obilaziti 500 kućanstava na području Županije kako bi pregledali energetsko stanje kućanstva te pružili savjete kako se može uštediti energija, a na kraju će instalirati i štedne uređaja. Projekt sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost intezitetom od 80 posto, a trošak plaća snosi u cijelosti Zavod za zapošljavanje.

Suradnici na projektu su i Program Ujedinjenih naroda za razvoj u Republici Hrvatskoj, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Križevci te Centar za socijalnu skrb Područni ured Križevci.

Služba ureda župana