„Pisanica od srca“ poklonjena gradišćanskim Hrvatima u Austriji

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Hrvatski centar u Beču i mjesto Filež ove će godine krasiti„Pisanica od srca“ kao poklon Koprivničko-križevačke županije i Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije gradišćanskim Hrvatima u Austriji.

Postavljanju „Pisanice od srca“ u Hrvatskom centru u Beču prisustvovali su jučer župan Darko Koren i direktor Županijske turističke zajednice Zdravko Mihevc, a nekoliko dana prije Uskrsa pisanica će se trajno postaviti u mjestu Filež kao nastavak višegodišnje dobre suradnje. Naime, fileško Literatno i kulturno društvo LIKUD bio je prošle godine partner i organizator izložbi „Alpe Adria – Srce Naive“ u Austriji, a u oslikavanju pisanice sudjelovale su i dvije umjetnice iz LIKUD-a.

Na svečanosti primopredaje pisanice, predsjednik Hrvatskog centra u Beču Tibor Jugović iskazao je oduševljenje ovim projektom te zahvalio na poklonjenoj pisanici oslikanom u maniri naive, a veleposlanica Republike Hrvatske u Austriji Vesna Cvjetković napomenula je kako je ova pisanica jedan od načina prenošenja i nastavka starih hrvatskih tradicijskih običaja.

Svečanosti primopredaje pisanice prisustovali su i direktor predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Beču Ranko Vlatković, predsjednik LIKUD-a iz Fileža Franjo Palković, mnogobrojni posjetitelji i mediji.

Služba ureda župana