Načelnica Trnski i načelnik Bakšaj prezentirali svoje planove oko kapitalnih projekata

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Načelnica Općine Hlebine Božica Trnski i načelnik Općine Sokolovac Vlado Bakšaj na jučerašnjem sastanku iznijeli su zamjeniku župana Darku Soboti svoje planove glede kapitalnih projekata koji su od posebne važnosti za njihove općine.

Tom prilikom je načelnica Trnski posebno istaknula važnost završetka opremanja vrtića u Hlebinama, a načelniku Bakšaju je u planu završiti kapitalni projekt uređenja društvenog doma u Općini Sokolovac. S obzirom da će se najvjerojatnije već prvim sljedećim rebalansom promijeniti sustav sufinanciranja kapitalnih projekata kao pomoći jedinice lokalne samouprave, zamjenik Sobota obavijestio je načelnike da mogu očekivati javni poziv preko kojeg će moći ostvariti očekivanu financijsku potporu kako bi završili i pustili u rad svoje kapitalne objekte. Načelnica Trnski osvrnula se i na dosadašnju županijsku financijsku potporu glede sufinanciranja projektno tehničke dokumentacije te istaknula kako očekuje da će se takva suradnja i dalje nastaviti. Najavila je da je u pripremi i ishođenje jedne građevinske dozvole gdje također očekuje sufinanciranje troškova, a isto tako se nada budućem natječaju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije jer se namjerava javiti za financiranje kapitalne izgradnje objekata na području općine. Načelnik Bakšaj nadodao je kako se nada dobroj suradnji i u budućnosti, a na financijsku potporu Koprivničko-križevačke županije općinama osvrnuo se zamjenik Sobota te izrazio zadovoljstvo dobrom suradnjom.

Sastanku je osim zamjenika župana Darka Sobote i načelnika općina prisustvovao i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac.

Služba ureda župana