Četvrta sjednica Radne skupine za zdravstvo i socijalnu skrb

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Četvrta sjednica Radne skupine za zdravstvo i socijalnu skrb održana je u srijedu, 24. veljače, u prostorijama Hrvatske zajednice županija u Zagrebu kojoj je prisustvovala i pročelnica UO za zdravstveno-socijalne djelatnosti Željka Koluder Vlahinja.

Na početku sjednice predstavljeni su novi članovi Radne skupine. Voditeljica Radne skupine, Helena Bandalović otvorila je raspravu o formuliranju prijedloga kako bi se odlukama i uredbama omogućio prijenos neutrošenih decentraliziranih sredstava iz tekuće godine u jednu iduću kalendarsku godinu i to za planirana sredstva koja nisu mogla biti iskorištena zbog nedovršenog postupka javne nabave. Raspravljali su o iskustvima i prednostima decentraliziranih sredstava. Razmijenili su iskustva o raspodjeli dodijeljenih sredstava i usporedili objedinjene javne nabave. Jedna od tema bila je i sanacije bolnica u vlasništvu i/ili osnovanih od strane županija, te o izmjeni i dopuni Zakona o zdravstvenoj zaštiti. Spomenuti su i prijedlozi dopune i izmjene Zakona koji će biti predani nadležnim Ministarstvima, u cilju poboljšavanja zdravstvene skrbi.

Služba ureda župana