Započela realizacija tromjesečnog projekta „I moja slika…“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Prezentacija građanske inicijative projekta „I moja slika…“ koju provode Drava dokumentacijski centar Koprivnica, Udruga invalida Koprivničko-križevačke županije i pridruženi partneri Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica te frizerski obrt „Mulier M“ održana je 18. veljače u prostorijama Doma za starije i nemoćne osobe u Koprivnici.

Svrha projekta bila je upoznati osobe s invaliditetom sa foto modelingom kroz predavanja te ih upoznati s foto snimanjem u profesionalnim uvjetima. Osobe s invaliditetom okušale su se u ulozi fotomodela i s profesionalnom šminkom koju su izrađivale vizažistkinje „Mulier M“ frizerskog obrta. Fotografi Zlatko Moškon i Rafael Pejčinović popratili su cijeli događaj te ih fotografirali, a najbolja fotografija će se pripremiti za tisak velikog, izložbenog formata. Izložba fotografija održati će se u travnju ove godine u jednoj od prostorija prilagođenoj za osobe s invaliditetom.

Jedan od ciljeva ovog projekta je pokazati da invalidnost nije i ne bi trebala biti prepreka za bavljenje foto modelingom te da portretirane osobe budu još samouvjerenije u svojim mogućnostima.
Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva i ZAMAH, regionalna zaklada za lokalni razvoj prepoznale su ciljeve ovog projekta i financijskim sredstvima pripomogle održavanju ovog projekta. Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica ustupio je prostor za realizaciju snimanja, dok je frizerski obrt „Mulier M“ pripremio korisnike za snimanje.

Služba ureda župana