Zamjenik Sobota održao radni sastanak s predstavnicima vinara s područja Županije

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Zamjenik župana Darko Sobota održao je sastanak 28. siječnja s tajnikom Zajednice udruga vinara i voćara Koprivničko-križevačke županije Vjekoslavom Indirom i predsjednikom Klastera vinara Đurđevac Marijanom Matočecom. Tema sastanka bili su organiziranje događanja u području vinarstva vezanih uz promociju i održavanje izložbi vina od posebnog značaja za Županiju.

Na sastanku je dogovoreno kako će se 7. svibnja održati Županijska izložba vina u Đurđevcu u sklopu koje će se proglasiti Županovo vino za 2016. godinu i obilježiti deseta godišnjica rada Županijske Zajednice udruga vinara i voćara. Za tu prigodu bit će izrađena i brošura o radu i djelovanju Zajednice.

Jedan od tema sastanka bila je i treća po redu promocija Zlatnih vina sufinancirana sredstvima Saveza Alpe-Jadran te je dogovoreno da će se održati 5. lipnja, a očekuje se prezentacija najkvalitetnijih vina s područja Hrvatske, Mađarske, Slovenije i Austrije.

Zamjenika Sobota na sastanku je prihvatio inicijativu predstavnika vinara za ponovno prezentiranje vina na međunarodnom sajmu Gast-Intervino u Klagenfurtu u ožujku 2016. godine. Na sastanku je istaknuto kako je Savez Alpe-Jadran u mogućnosti sufinancirati troškove izlaganja na izložbi pa će Koprivničko-križevačka županija objavit javni poziv za sufinanciranje međunarodnih izložbi.

Sastanku su prisustvovali i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo,komunalne djelatnosti i poljoprivredu Marijan Štimac i voditelj Odsjeka za poljoprivredu, ruralni razvoj, šumarstvo i lovstvo, Denis Maksić koji su izvijestili predstavnike vinara kako će se u veljači objaviti javni poziv za sufinanciranje programa i projekata udruga. Vinari će moći prijaviti svoje udruge u svojstvu organizatora i nositelja vinarskih izložbi županijskog značaja, a troškovi će se sufinancirati sredstvima iz Županijskog proračuna.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.