Županija i Klub članova „Selo“ organizirali predavanje „Za razvoj ruralnih krajeva“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Koprivničko-križevačka županija i Klub članova „Selo“ organizirali su predavanje na temu „Za razvoj ruralnih krajeva“ namijenjeno poljoprivrednim proizvođačima, vlasnicima OPG-ova i svima koji se bave ili se planiraju baviti seoskim turizmom u prostorijama Hrvatske gospodarske komore u Koprivnici. Predavanje je održano 29. siječnja u prostorijama Hrvatske gospodarske komore u Koprivnici, a tom prigodom su uručene i zahvalnice nominiranima u sklopu projekata Suncokret ruralnog turizma Hrvatske, Zlata vrijedan i Mladi poljoprivrednik.

Prije podjele zahvalnica i početka predavanja predsjednica Kluba članova „Selo“ Dijana Katica pozdravila je sve prisutne te istaknula:„Upravo vi zaslužujete ne samo potpore putem financija već i putem edukacije i adekvatne i dobre promocije. Nažalost, trenutno u Hrvatskoj nemamo niti zasebne web stranice, a kamoli druge načine promocije ruralnog turizma na nacionalnom nivou osim projekata koje provode pojedine županije kao što to uspješno provodi Koprivničko-križevačka županija.“

IMG_1655mNekoliko riječi uputio je i zamjenik župana Darko Sobota istaknuvši kako Koprivničko-križevačka županija doprinosi razvoju ruralnog turizma kroz potporu brojnim projektima i manifestacijama te dodao: „Zahvaljujem svima vama koji ste predstavili sebe, predstavili svoje jedinice lokalne samouprave, a na takvim manifestacijama predstavljate našu Županiju gdje se mi ponosimo svima vama. Koprivničko-križevačka županija je vrlo aktivna u razvoju ruralnog turizma, prije svega na način organizacije raznih sajmova, ne samo na području naše županije nego i šire, kao i ovakvih besplatnih edukacija.  Mi smo tu da pomognemo našim registriranim poljoprivrednim proizvođačima da se predstave na način kako oni to i zaslužuju” zaključio je zamjenik Sobota.

Zamjenik Sobota ujedno je i zahvalio Dijani Katici što sa svojom ekipom promovira OPG- ove s područja Županije.

Zahvalnice za promicanje poljoprivredne proizvodnje, tradicionalnih vrijednosti, ruralnog prostora i Koprivničko-križevačke županije u sklopu projekta Suncokret ruralnog turizma Hrvatske uručili su zamjenik Sobota i Dijana Katica Seoskom turizmu Rakić, Turističkoj zajednici Đurđevac, Etno kući obitelji Karlovčan, Seljačkom domaćinstvu Jastrebov vrh i Turističkoj zajednici Križevci. Zamjenik Sobota uručio je i zahvalnice Obrtu Jara i Ivanu Imbrišiću kojeg je Županija predložila za najbolju mladu nadu u poljoprivredi u sklopu projekta Zlata vrijedan i Josipi Matojić za osvojeno drugo mjesto u izboru najboljeg mladog poljoprivrednika u sklopu projekta Mladi poljoprivrednik.

IMG_1644mDijana Katica uručila je posebnu zahvalnicu Koprivničko-križevačkoj županiji za njen doprinos u promicanju poljoprivredne proizvodnje, tradicionalnih vrijednosti i ruralnog prostora koju je primio zamjenik Sobota.

Voditelj Odsjeka za poljoprivredu, ruralni razvoj, šumarstvo i lovstvo u Županiji, Denis Maksić govorio je o Internacionalizaciji agrara koju predvodi portal Agroklub u suradnji sa županijama te putem videa objasnio posjetiteljima kako se upisati u Bazu poljoprivrednih proizvođača.

U sklopu predavanja „Osnove ruralnog turizma“ Dijana Katica govorila je o nastankuIMG_1684m ruralnog turizma u europskim zemljama i trenutnom stanju u Hrvatskoj te njegovim posebnim oblicima, a posjetitelje je upoznala i sa zaštitom okoliša, kulturne i prirodne baštine te općenito energetskom učinkovitosti.

O pravnom okviru za registraciju i rad turističkih seljačkih gospodarstava govorila je Andrea Pešutić pruživši informacije o označavanju, reklamiranju i prezentiranju hrane, zaštiti autohtonih proizvoda te veterinarskim i sanitarnim propisima.

Robert Baćac je održao predavanje „Marketing i promocija“ u sklopu kojeg je govorio o značaju marketinga, promidžbi, komunikaciji, brendiranju proizvoda i usluga te objasnio kako povezati Turistička seljačka gospodarstva i ostale poduzetnike u ruralnom turizmu s turističkim tržištem.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.