Druga smjena Županijskog interventnog tima u Slavonskom Brodu

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Druga smjena Županijskog interventnog tima Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije nalazi se u Slavonskom Brodu, u Tranzitnom centru gdje su potpora aktivnostima Hrvatskog Crvenog križa u izbjegličkoj krizi.

U drugoj su smjeni volonteri, educirani članovi ŽIT-a Zvonimir Šašek i Robert Vulić iz Koprivnice, Miljenko Jagodić i Davor Japec iz Križevaca te zaposlenik Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Kristijan Kolarek. Petero volontera prvi puta je boravilo u Slavonskom Brodu od 2. do 8. siječnja, a druga smjena je počela 22. siječnja te će trajati do 29. siječnja. U Tranzitnom centru u Slavonskom Brodu, volonteri rade u Službi traženja te u mobilnim timovima na prihvatu i otpremi izbjeglica, pomažu pri podjeli odjeće, obuće i prehrambenih proizvoda te vode. Kako su u noćnim smjenama, rad su im otežavale izuzetno niske temperature proteklih dana, no volontere to nije spriječilo da četvorica iz prve smjene, odrade i drugu jednotjednu smjenu u Slavonskom Brodu. Nakon što su 29 dana radili na zbrinjavanju izbjeglica na području Botova tijekom rujna i listopada prošle godine, prema odluci Hrvatskog Crvenog križa, Županijski interventni tim od siječnja je uključen u raspored za ispomoć u Slavonskom Brodu, a od 22. veljače kreće i treća smjena.

Hvala našim volonterima koji su spremni pomoći u svakom trenutku bez obzira na okolnosti, poručuju iz Županijskog interventnog tima Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.