Velika ulaganja u Domovima zdravlja u Koprivnici i Đurđevcu

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Župan Darko Koren i zamjenik Darko Sobota obišli su danas, 29. prosinca radove na Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije u Koprivnici i radove na Ispostavi Doma zdravlja u Đurđevcu.

Iz proračuna Koprivničko – križevačke županije za ulaganja na Domu zdravlja i njegovim ispostavama u ovoj godini osigurano je više od 5,5 milijuna kuna, od čega 1 milijun iz decentraliziranih sredstava, a 4,5 milijuna kuna iz vlastitog proračuna. Ova sredstva uložena su u digitalne snimaone za RTG u Križevcima i Đurđevcu vrijedne gotovo 2 milijuna, a više od milijun kuna odvojeno je za nabavu medicinske opreme među kojoj je i mamograf za Ispostavu Đurđevac vrijedan 371.875 kuna naglasila je ravnateljica Krajina prilikom obilaska ispostave u Đurđevcu. Naime, digitalna snimaona u Đurđevcu u kojoj je značajno ubrzan i sam proces rada, a kvaliteta snimaka je rezultat vrhunske tehnologije jedini je grad uz Rijeku koji se može pohvaliti ovakvom kvalitetom zdravstvene usluge. O ulaganjima u Dom zdravlja u Đurđevcu i svemu što je učinjeno u protekloj godini s ciljem podizanja kvalitete zdravstvene usluge župan Koren, zamjenik Sobota i ravnateljica Krajina razgovarali su sa gradonačelnikom Lackovićem. Jedna od tema bila je i potreba za zapošljavanjem liječnika pojedinih specijalizacija, ali najveći problem su raspisani natječaji na koje se ne javljaju traženi kadrovi, jer nedostaje zdravstvenih djelatnika.

Što se tiče prostora Doma zdravlja u Koprivnici, ono je u ovoj godini bilo i veliko gradilište budući je na sanaciju vlage, zamjenu stolarije, podizanje energetske učinkovitosti i uređenje parkirališta utrošeno gotovo 2 milijuna kuna. Tom prigodom, ravnateljica Doma zdravlja Koprivnica Marija Krajina istaknula je kako je najveća investicija bila sanacija vlage u samoj zgradi te iskazala zadovoljstvo što će sada zgrada koja je ujedno i spomenik kulture, biti u potpunosti uređena i spremna za rad.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.