Održana 35. sjednica Savjeta za promet na cestama Koprivničko-križevačke županije

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U ponedjeljak, 21. prosinca u prostorijama Županijske uprave održana je 35. sjednica Savjeta za promet na cestama Koprivničko-križevačke županije.

Sjednicu je otvorio predsjednik Savjeta Stjepan Peršin nakon čega je uslijedilo prihvaćanje zapisnika 34. sjednice Savjeta.

Peršin je naglasio kako se povećao broj smrtno stradalih u prometu te da je bitno doprijeti do djece u osnovnim školama i vrtićima te senzibilizirati njihove roditelje kako bi bilo što manje stradalih u prometu. Osim toga, naglasio je da bi prometni odgoj trebao dublje ući u obrazovanje djece te pri tome istaknuo potporu koju Savjet dobiva od Županije čime djeca s područja Županije ipak dobivaju više znanja nego negdje drugdje.

Na sjednici se analizirao rad Savjeta u 2015. godini te su prihvaćeni planovi Auto klubova za 2016. godinu.

Savjet za sigurnost prometa na cestama najavio je na sjednici da će im prioritet biti sljedeće dvije aktivnosti. Jedna će biti provedena u završnim razredima srednjih škola gdje će učenici vidjeti simulator sudara što će im zorno prikazati jedan sudar. U okviru druge aktivnosti pod nazivom „Vidi i klikni“ djeci će biti prezentirano kako koristiti sigurnosne pojaseve i kako sigurno prijeći pješački prijelaz.

Stjepan Marković iz Hrvatskih cesta opisao je zahvate koji su izvršeni na državnim cestama na području Županije u 2015-toj i realne planove za 2016. godinu.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.