Božić u izlozima Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Koprivnica

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U izlozima Knjižnice tijekom ovog tjedna mogu se razgledati izložbe knjižne građe, koje su ujedno preporuke za čitanje u ovo predblagdansko vrijeme: „Deset prekrasnih priča s kojima ćete brže dočekati Božić“, „Kratke priče za duge zimske večeri“ i „Božić u umjetnosti“.

Osim knjižnične građe pozornost prolazanika ovaj će tjedan zasigurno plijeniti još dvije izložbe.

U jednom izlogu izloženi su božićni ukrasi koje su izradila videća i slijepa djeca i mladi na zajedničkoj radionici pod vodstvom profesorice Tanje Parlov iz zagrebačkog Centra za odgoj i obrazovanje slijepih i slabovidnih „Vinko Bek“, a u organizaciji Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije. Radovi su izloženi u izlogu Knjižnice, a svi oni koji žele da ovi kreativni radovi ukrašavaju njihovo božićno drvcu mogu do njih doći simboličnom donacijom koja je namijenjena opremanju Kutka za mlade u Odjelu za odrasle.

U jednom od knjižničnih izloga može se razgledati izložba Vesne Mađarić pod nazivom HOBBY ART – IZRAŽAJ KROZ KREATIVNOST, UMJETNOST I HOBBY. Za izradu predmeta od drva koji obogaćuju blagdansko ozračje autorica koristi raznovrsne tehnike: decoupage, shabby chick, vintage, pozlate, šabloniranje, raspucavanje lakom, antikni efekti, kao i različite materijale: zlatne listiće i prah, antikne paste, paste na bazi voska, konturne paste, akrilne boje, kredaste boje, voštani konac, rižin papir i salvete.

M. Krulić Gačan, D. Sabolović-Krajina