Dodjela nagrade „Josipa Vancaš za dobrotvorku godine“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U Multimedijalnoj dvorani muzeja Mimara u Zagrebu, 10. prosinca po peti je puta održana svečanost proglašenja i dodjele nagrade „Josipa Vancaš za dobrotvorku godine“, a u organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva (ZAMAH).

Nagrada za dobrotvorku godine dodjeljuje se ženi koja svojim djelovanjem pridonosi jačanju uloge žena u društvu, pozitivno utječe na život šire društvene zajednice, sudjeluje u dobrotvornim akcijama, daje doprinos za javnu dobrotvornu akciju, potiče i usmjerava druge na davanje potpore organizacijama koje djeluju na rješavanju problema u zajednici te potiče druge osobe da postanu dobročinitelji.

Iz Koprivničko – križevačke županije kandidatkinja za ovogodišnju dobrotvorku godine bila je i Marija Mraz, predsjednica Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“, članica Županijskog vijeća za prevenciju u lokalnoj zajednici Koprivničko-križevačke županije i članica koordinacijskog odbora „Zdravi grad“ Koprivnica. Svojim radom u području civilnog društva doprinosi boljem položaju osoba s invaliditetom, a potaknula je i brojne društvene promjene u lokalnoj zajednici zbog čega je 2013. godine dobila Zahvalnicu Koprivničko – križevačke županije za uspjehe u radu i postignute zasluge na području socijalne podrške unapređivanja kvalitete življenja osoba s invaliditetom. Iako je i sama osoba s invaliditetom, svojom pozitivnošću uspjela je senzibilizirati, ali i informirati zajednicu o osobama s invaliditetom te pokrenuti brojne infrastrukturne projekte.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.