Udruga „Sigečko srce“ proslavila 15 godina rada

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Udruga „Sigečko srce“, 5. prosinca je proslavila 15. obljetnicu rada i održala tradicionalnu manifestaciju „Gruntovčanijada“.

Obilježavanje godišnjice započelo je svetom misom u crkvi Sv. Marka u Sigecu, a nastavilo se u Društvenom domu u Sigecu. O radu Udruge „Sigečko srce“ govorila je predsjednica udruge Milica Lukačinec, a među posjetiteljima bila je i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Branka Cuki.

U ovih 15 godina, Udruga je očuvala domaću riječ, narodne nošnje i običaje svog kraja. Unutar udruge djeluje nekoliko sekcija, a najaktivniji je KUD Gruntovec koji posebnu pažnju posvećuje kulturno-scenskom radu u kojem na svoj originalan način oživljavaju nezaboravne likove iz serije „Gruntovčani“ Dudeka, Regicu, Presvetlog i Cinobera.

I ove godine su članovi kulturno umjetničkog društva Gruntovec pripremili novi skeč prema tematici iz serije te tako nasmijali brojnu publiku.

Od originalnih glumaca koji su glumili u seriji Gruntovec, nazočili su Smiljka Bencet (Regica) i Nikola Novosel Miška (Tuna), a Martin Sagner (Dudek) je zbog zdravstvenih problema morao otkazati svoj dolazak.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.

Foto: epodravina.hr