Županijska Udruga invalida svečano proslavila „Međunarodni dan osoba s invaliditetom“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Danas je u prostorijama COOR-a „Podravsko sunce“ održana svečana proslava povodom 3. prosinca „Međunarodnog dana osoba s invaliditetom“.

Sve okupljene pozdravio je predsjednik udruge invalida Slavko Kuzmić i čestitao dan osoba s invaliditetom.

Na proslavi su održana razna predavanja, između ostalih i predavanje „Ne-nasilju“ koje je prezentirala PU Koprivničko-križevačke županije. Valerija Kramar Mihalić, rukovoditeljica Odsjeka za profesionalno usmjeravanje i obrazovanje u Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, govorila je o aktivnosti HZZ-a u radu s osobama s invaliditetom te naglasila kako ih je trenutno na području Županije zaposleno ukupno 123.

Martina Majić, djelatnica CISOK Centra, predstavila je usluge Centra koje su namijenjene upravo osobama s invaliditetom te ih pozvala da se odazovu na radionice.

Zamjenik župana Ivan Pal čestitao je ovaj dan naglasivši značajnu ulogu osoba s invaliditetom u društvu u kojem se bore i pokazuju da su vrijedne i jednako sposobne kao i ostali članovi društva. Isto tako, naglasio je podršku Koprivničko – križevačke županije svim udrugama te pozvao sve da ustraju u aktivnostima kako bi se olakšao život osobama s invaliditetom.

U ime grada Koprivnice obratila se i uputila čestitke zamjenica gradonačelnice Melita Samoborec.

Djeca COOR-a „Podravsko sunce“ pripremila su i kratki prigodni program u kojem su izveli dvije recitacije i otpjevali himnu „Podravskog sunca“ te eko himnu „Zelenu pjesmu“ koju je napisao Pajo Kanižaj.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.