SuPER –povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, 3. prosinca učenici i razrednica sedmog razreda OŠ Koprivnički Ivanec, Renata Glavica ugostili su članove Udruge osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice. Prilikom posjeta održane su interaktivne radionice pod nazivom SuPER (sudjelujem, pomažem, educiram se, razumijem).

Učenici su s članovima analizirali i komentirali brošuru Bonton u svakodnevnoj komunikaciji s osobama s invaliditetom, te kao višegodišnji volonteri Udruge „Bolje sutra“ učili o načinima pristupa i pomoći pri susretu s osobom u kolicima i slijepom osobom. Osim toga, učenici su se upoznali sa strojem za pisanje Brailleovog pisma, isprobali kako je biti slijepa osoba pomoću poveza i bijeloga štapa te isprobali kako je biti osoba u kolicima

Osim o navedenim vrstama invaliditeta koje su učenici imali prilike detaljnije upoznati kroz dijalog s članovima Udruge koji imaju spomenuti invaliditet, Nataša Friščić, tajnica Udruge „Bolje sutra“, učenike je naučila i nekoliko gestikulacija kojima se sporazumijevaju gluhonijeme osobe.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.