Radna skupina za upravljanje rizicima: Izrađen pregled županijskih rizika iz područja proračuna i financija

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Radna skupina za upravljanje rizicima održala je u Hrvatskoj zajednici županija u petak, 20. studenoga, svoju drugu sjednicu.

Pod vodstvom pročelnika Upravnog odjela za proračun, financije i nabavu Primorsko-goranske županije Krešimira Parata, radna je skupina prikupila popis rizika iz područja proračuna i financija, kao prvi korak u izradi zajedničkog registra rizika na razini županija. U ime Koprivničko – križevačke županije u radu skupine sudjeluje pročelnica UO za financije, proračun i javnu nabavu Robertina Zdjelar.

Sistematizirani popis prikupljenih rizika predstavili su Davor Kozina i Livio Gutvald iz Ministarstva financija. Članovi radne skupine raspravljali su o usklađivanju i dopunjavanju inicijalnog pregleda rizika iz područja planiranja proračuna, izvršenja proračuna, jamstava i zaduživanja, računovodstvene evidencije i izrade financijskih izvještaja, upravljanja imovinom te izjave o fiskalnoj odgovornosti.

Nakon utvrđivanja financijskih rizika, radna će skupina prikupiti rizike i iz djelokruga društvenih djelatnosti prema smjernicama Ministarstva financija.

Podsjetimo, pojedine županije već nekoliko godina izrađuju svoje kataloge rizika, no na sastanku održanom u lipnju ove godine svi su se složili da nailaze na problem evaluacije i praćenja tih rizika o čemu su razgovarali s predstavnicima Ministarstva financija. Radi poboljšanja upravljanja rizicima i lakše razmjene informacija, osnovana je Radna skupina za upravljanje rizicima.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol