Izlagači iz Koprivničko – križevačke županije predstavili se na 3. Hrvatskom festivalu hrane i vina

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Prošlog vikenda od 13. do 15. studenog u zagrebačkoj Areni održao se 3. Hrvatski festival hrane i vina na kojem su se predstavili i izlagači iz Koprivničko – križevačke županije.

Koprivničko – križevačka županija osigurala je 20 četvornih metara besplatnog izlagačkog prostora za 13 vinara, medara, uljara, sirara i proizvođača sokova iz naše Županije koje je posjetio i župan Darko Koren sa suradnicima.

Na trećem izdanju Hrvatskog festivala hrane i vina predstavljena je cjelokupna eno-gastro ponuda Hrvatske kroz različite regije i županije kao i atraktivna ponuda ostalih zemalja regije, a cilj organizacije festivala je promocija domaće gastronomije i enologije i pozicioniranje Hrvatske kao zanimljive cjelogodišnje eno-gastronomske destinacije.

Poseban naglasak bio je na suradnji sa županijama koje su bile zastupljene na Festivalu i čije predstavljanje jedinstvenih, autohtonih proizvoda pomaže u njihovu brandiranju i čini ih turistički atraktivnim destinacijama nevezano za turističku sezonu.

IMG_0601mPosjetitelji festivala imali su priliku upoznati se s preko 300 domaćih i stranih izlagača, degustirati njihove proizvode koji su se prodavali po atraktivnim cijenama te razmijeniti iskustva i saznati najnovije eno-gastronomske trendove.
Posebnost Hrvatskog festivala hrane i vina čini i raznolik popratni program koji se održavao tijekom sva tri festivalska dana. Brojne kuharske radionice i tečajevi, posjetiteljima su omogućili da uz besplatnu pomoć vrsnih kuhara i gastro stručnjaka savladaju brojne recepte i kulinarske trikove.
Pored brojnih vinskih degustacija domaćih i stranih vinara, ljubitelji vina sudjelovali su na raznim vinskim radionicama, tečajevima sommelierstva, upoznali se sa rijetkim autohtonim sortama i pratili atraktivna predavanja i okrugle stolove mnogobrojnih enologa, sommeliera, autora i vinskih kritičara.
Posebnost ovog festivala jest što na jednom mjestu povezuje proizvođače hrane, vinare, HoReCu i srodne industrije i omogućuje im razmjenu iskustava, poslovnih prilika i pruža platformu za međusobno umrežavanje kao i kontakte sa relevantnim institucijama i strukovnim organizacijama.

Prednosti Festivala koji je prerastao u vodeće regionalno gastronomsko događanje prepoznali su i podržali Hrvatska zajednica županija, Ministarstvo turizma, Ministarstvo gospodarstva, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska banka za obnovu i razvoj, Grad Zagreb i Turistička zajednica Grada Zagreba.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.