Otvoren novi dječji vrtić Zrno u Virju

„Neka ovo bude dodatni poticaj koji će rezultirati novim demografskim pomacima“

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Povodom obilježavanja Dana općine Virje i proslave zaštitnika župe Sv. Martina u srijedu, 11. studenog svečano je otvoren dječji vrtić s jaslicama u Virju koji bi s radom trebao započeti 1. prosinca.

Prilikom otvorenja načelnik općine Virje Mirko Perok nije skrivao sreću i zadovoljstvo što se upravo na dan općine i blagdana svetog Martina, otvora vrtić u kojem će boraviti 90 mališana te dodao: „Radi se o trenutno najmodernijem vrtiću u Hrvatskoj koji je opremljen visokokvalitetnom opremom i građen prema najsuvremenijim standardima te ima tri prostorije za vrtićku i dvije za jasličku skupinu uz polivalentnu dvoranu koja je namijenjena posebnim aktivnostima mališana. Načelnik Perok najavio je kako je daljnji plan i želja osnivača da se vrtić pretvori u sportski vrtić sa svom potrebnom sportskom opremom kako bi se djeca od najranije dobi bavila sportom.

otvaranje vrtica Virje (1)Župan Darko Koren naglasio je važnost ulaganja lokalne i regionalne samouprave u ovakve objekte u kojima se odgajaju naša djeca koji su naša budućnost te iskazao nadu „neka ovo bude dodatni poticaj koji će rezultirati novim demografskim pomacima“. Župan je čestitao načelniku i njegovim suradnicima na realizaciji ovog projekta te istaknuo kako ovaj projekt može biti primjer drugima i na ponos svim stanovnicima općine Virje.

Ravnateljica Maja Šobak zahvalila je svima koji su pomogli u realizaciji ovog projekta, ali i na podršci mještana i roditelja koji svesrdno pomažu u radu i provođenju aktivnosti Dječjeg vrtića Zrno.

Župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota povodom otvorenja uručili su ravnateljici Šobak Led Smart TV koji je osigurala Koprivničko-križevačka županija koji će zasigurno pronaći svoje mjesto u novim prostorima.

Smijehom i pjesmom vrtićarci su sa svojim odgojiteljicama upriličili veseli program, a župnik župe Sv. Martina Ivica Bačani blagoslovio je prostore novog vrtića.

IMG_0356mIzgradnja dječjeg vrtića s jaslicama i pomoćnim prostorijama u Virju započela je 2013. godine, a ukupna vrijednost investicije je oko 7,5 milijuna kuna koju je Općina Virje financirala najvećim dijelom vlastitim sredstvima te uz manju pomoć Županije i Ministarstva regionalnog razvoja.

Vrtić i jaslice površine 1.180 četvornih metara izgrađen je sukladno zahtjevima Državnog pedagoškog standarda, a izvedenim radovima osigurani su vrhunski higijensko – tehnički uvjeti. Objekt je suvremeno opremljen, modernom i novom opremom, klimatiziran i sa klima komorama radi stalne ventilacije zraka, podnim i radijatorskim grijanjem koji će treutno pohađati devedesetak vrtićaraca.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.