Župan otvorio nove prostore Područne škole Cirkvena

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Župan Darko Koren danas je u Cirkveni službeno otvorio jedan od najmodernijih školskih objekata u Hrvatskoj vrijedan 7,5 milijuna kuna koji je Koprivničko – križevačka županija većinom financirala iz vlastitog proračuna.

Do nedavno 65 učenika nižih razreda osnovne škole i 22-je predškolaca iz Cirkvene pohađalo je nastavu u 130 godina staroj dotrajaloj školi koja nije omogućavala adekvatne uvjete za rad. Nova školska zgrada u Cirkveni područna je škola osnovne škole Grigor Vitez u Svetom Ivanu Žabnu, a prostire se na 691,50 četvornih metara uz koju je projektirana i priručna školska dvorana, knjižnica i prateći prostori. Prva faza izgradnje Područne škole Cirkvena započela je u 2014. godini, a riječ je o građevini projektiranoj kao niskoenergetskoj građevini – energetskog razreda A.

IMG_8834mRavnateljica Nevenka Bajsić izrazila je zadovoljstvo i prenijela oduševljenje učenika i djelatnika Škole te zahvalila županu Korenu i županiji te Općini Sveti Ivan Žabno na investiciji te zaključila kako će ova škola biti izvor znanja, kreativnosti i lijepih riječi.

Za izgradnju nove škole Općina Sveti Ivan Žabno osigurala je zemljište i napravila prve projekte o čemu je ukratko govorio načelnik Vladimir Oguman i rekao kako je ova treća područna škola na području Općine te će se na taj način zaokružiti kompletna školska infrastruktura, jer je u planu i izgradnja školske športske dvorane u Svetom Ivanu Žabnu.

U ime izvođača radova tvrtke Radnik d.d. iz Križevaca obratio se predsjednik Uprave Mirko Habijanec te se ukratko osvrnuo na dvije faze izvođenja radova i istaknuo modernizaciju projekta u drugoj fazi, izrazivši želju da škola doprinese znanju i odgajati kadrove potrebe hrvatskom gospodarstvu.

Saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Križevaca Branko Hrg uputio je iskrene čestitke mještanima i nastavnom osoblju na izgradnji ove prekrasne škole, prisjetio se početka samog projekta te zaželio da novi školski objekti doprinesu očuvanju hrvatskog sela.

IMG_8853mŽupan Darko Koren u ime osnivača i glavnog investitora iskazao je zadovoljstvo završenim projektom istaknuvši kako je cijela škola i svi prisutni dio njegovog srca i zahvalio Općini koja je napravila prve projekte te istaknuo važnost broja djece u Cirkveni, što je bio dodatni motiv za izgradnju ovog objekta.

U društvu učenika župan je prerezao vrpcu, a župnik iz Svetog Petra Čvrsteca Jakov Glomeić blagoslovio je prostore novog školskog objekta.

Nakon otvorenja i blagoslova mještani, roditelji, učenici i svi uzvanici obišli su nove prostorije, a u školskoj dvorani učenici i nastavnici upriličili su prigodan kulturno umjetnički program.

Posebnu zahvalu ravnateljica Bajsić uputila je i svim mještanima i roditeljima i Općini Sveti Ivan Žabno koji su osigurali i domjenak za sve prisutne.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.