Održana svečanost obilježavanja ustroja 145. Borbene grupe

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Nakon 18 godina u subotu, 24. listopada u Koprivničkim Bregima okupili su se branitelji i obitelji poginulih članova 145. Borbene grupe.

Koprivničko – križevačka županija pružila je potporu u organizaciji svečanosti kojom je obilježeno ustrojavanje 145. Borbene grupe koja je sudjelovala u Domovinskom ratu u koju je bilo okupljeno preko dvjestotinjak dragovoljaca s područja Županije.

Na samom početku minutom šutnje odana je počast svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim vitezovima iz 145. Borbene grupe kao i svim Hrvatskim braniteljima i svim junacima slavne hrvatske povijesti koji su ginuli za našu domovinu.

Između ostalih, prisutnima su se prigodnim riječima obratili načelnik općine Koprivnički Bregi Mario Hudić i župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren.

IMG_8369Župan je zahvalio svim hrvatskim vitezovima koji su sudjelovali u stvaranju Lijepe naše, prisjetivši se onih koji su dali svoj život te naglasio kako stvaranje Lijepe naše nije završilo, već je treba i dalje graditi za generacije koje tek dolaze.

Uslijedilo je osnivanje kluba Udruge veterana 145. brigade HV-a na kojem je izabrano rukovodstvo Udruge: za predsjednika kluba Udruge veterana 145. brigade HV-a izabran je Pero Šaš, a za tajnika Nenad Matić. Ovim putem pozivaju se svi branitelji da se učlane u udrugu veterana 145. brigade HV.

U ime Koprivničko – križevačke županije podršku današnjoj svečanosti pridružili su i predsjednik Županijske skupštine Damir Felak i zamjenik župana Darko Sobota.

Uoči same svečanosti u prostorijama Općine Koprivnički bregi predstavnici 145. brigade Hrvatske vojske uručili su županu Korenu i zamjeniku Soboti monografiju koja je posvećena poginulim braniteljima, pripadnicima 145. brigade HV-a, kao i svim umrlima koji su pošli za svojim prijateljima u proteklih 20 godina.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.