Na završnoj konferenciji predstavljeni rezultati projekta Moj izbor NE nasilju

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“ grada Koprivnice je u ponedjeljak, 31. kolovoza predstavila rezultate projekta Moj izbor je NE nasilju na završnoj tiskovnoj konferenciji. Projekt je provodila sa partnerima Koprivničko-križevačkom županijom, Gradom Koprivnica,Osnovnom školom Koprivnički Ivanec i Centrom za socijalnu skrb Koprivnica. U ime partnera Koprivničko-križevačke županije konferenciji je prisustvovala pročelnica Željka Koluder Vlahinja te članica Županijske skupštine Koprivničko-križevačke županije i predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Verica Rupčić.
Direktni korisnici u projektu su bili učenici Osnovne škole Koprivnički Ivanec, desetero mladih osoba s invaliditetom, roditelji, nastavnici i indirektni korisnici, cca 5000 građana Koprivničko-križevačke županije. Glavni cilj je bio smanjenje svih oblika nasilja nad djecom i mladima sa i bez invaliditeta, edukacija roditelja, učitelja i donositelja odluka o prevenciji nasilja, informiranje lokalne zajednice o pojavama nasilja nad djecom i mladima sa i bez invaliditeta.
Specifični ciljevi su bili proširiti znanja kod djece i mladiih sa i bez invaliditeta o sigurnom načinu življenja i zašti od nasilja, stvarati uvjete za društvo bez nasilja, pravo na život u zajednici koja pruža zaštitu od nasilja, manju izloženost nasilju i mogućem zlostavljanju, senzibilizirati lokalnu zajednicu o potrebama djece i mladih sa i bez invaliditeta o stvaranju sigurnog okruženja. Svi korisnici projekta, a posebno učenici, dobili su uvid kako prepoznati nasilje u svom okruženju, kako reagirati na njega, kako se zaštititi i kome prijaviti ako primijete nasilje.
Projekt “Moj izbor je NE nasilju” bio je odobren od Ministarstva socijalne politike i mladih na natječaju za dodjelu bespovratnih sredstava projektima udruga u području prevencije nasilja nad i među djecom i mladima i vršnjačkog nasilja. Projekt je trajao od 1. rujna 2014. do 31. kolovoza 2015. godine.

Udruga osoba s invaliditetom „Bolje sutra“