Radionica za izradu županijskih akcijskih planova za Rome u četiri županije

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U organizaciji Programa Ujedinjenih naroda u Hrvatskoj (UNDP) u prostorijama Koprivničko – križevačke županije održana je dvodnevna radionica za izradu županijskih akcijskih planova za Rome u četiri županije.
Projekt je zamišljen da se kroz aktivnosti nacionalnog konzultanta organiziraju radionice u Koprivničko – križevačkoj, Brodsko-posavskoj, Osječko – baranjskoj i Primorsko- goranskoj županiji. Radionice se odvijaju na dvije razine: u prvoj, sudjeluju predstavnici romske nacionalne manjine, a cilj je uspostavljanje kontakata s Romima, ocjena njihovog stanja, potreba, ali i problema. U drugoj razini radionice sudjelovali su i predstavnici romske zajednice, ali i predstavnici Županije i institucija aktivnih na teritoriju Županije.
Cilj projekta je da se kroz dvodnevne radionice prikupi što više podatka i informacija potrebnih za izradu prijedloga akcijskih planova koje će izraditi nacionalni konzultant Ante Marić.
U radu ovog programa sudjelovao je i zamjenik župana Ivan Pal koji je informirao prisutne o aktivnostima Koprivničko – križevačke županije i akcijskim područjima u koje je županija aktivno uključena radi poboljšanja uvjeta života romske nacionalne manjine.
Programu radionice nazočili su predstavnici Udruge „Korak po korak“, UO za obrazovanje, znanost, sport i nacionalne manjine, Savjeta za razvoj civilnog društva, Policijske uprave koprivničko – križevačke te ostali dionici aktivni u Županiji.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.