Tim za ruralni razvoj održao prezentacije u Križevcima, Đurđevcu i Koprivnici

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Tim za ruralni razvoj Koprivničko-križevačke županije održao je 3., 4. i 5. veljače 2015. u Đurđevcu, Križevcima i Koprivnicu prezentacije mjere 4.1. Ulaganje u fizičku imovinu iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020., za podmjeru 4.1. operaciju 4.1.1. i 4.1.2., te podmjeru 4.2. operaciju 4.2.1., za koje su objavljeni Natječaji za provedbu.
Na prezentaciji održanoj u Velikoj vijećnici Grada Križevaca prisutnima se obratio zamjenik gradonačelnika Križevaca Tomislav Katanović i voditelj Tima za ruralni razvoj i Odsjeka za poljoprivredu, ruralni razvoj, šumarstvo i lovstvo Koprivničko-križevačke županije Denis Maksić. .
Nakon toga, Dario Zagorec iz Savjetodavne službe detaljno je prezentirao navedene podmjere i operacije za koje je raspisan Natječaj za provedbu, od temeljnih uvjeta i kriterija koje moraju zadovoljiti potencijalni prijavitelji, postupka ocjenjivanja i praga prolaznosti te prihvatljivih ulaganja. U ime PORE Razvojne agencije Podravine i Prigorja Tihana Kraljić ujedno i članica Tima naglasila je potrebu financijske sposobnosti potencijalnih korisnika koji trebaju osigurati sredstva za realizaciju ukupne investicije budući da je preduvjet za isplatu potpore dokaz o izvršenom plaćanju.
Prezentaciji održanoj u Đurđevcu sudjelovao je velik broj potencijalnih prijavitelja, a u organizaciju je bio uključen i LAG PODRAVINA. Uvodno se potencijalnim prijaviteljima obratila voditeljica LAG-a Mihaela Lončar i predsjednik LAG-a Branko Sobota. U ime Koprivničko-križevačke županije nazočne je pozdravio pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, komunalne djelatnosti, poljoprivredu i međunarodnu suradnju Marijan Štimac, te istaknuo važnost provedbe Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020. na području Koprivničko-križevačke županije. Voditelj Tima za ruralni razvoj i Odsjeka za poljoprivredu, ruralni razvoj, šumarstvo i lovstvo Koprivničko-križevačke županije Denis Maksić detaljno je objasnio navedene podmjere, uvjete i kriterije koje moraju zadovoljiti potencijalni prijavitelji. Zadnja prezentacija, održana u dvorani HGK Županijske komore u Koprivnici također je imala veliki odaziv, a sve o objavljenom Natječaju obrazložili su ravnateljica PORA-e Melita Birčić te članovi Tima.
Nakon prezentacija otvorene su rasprave u kojoj su sudjelovali kandidati te članovi Tima za ruralni razvoj Koprivničko-križevačke županije i gosti.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.