Projekt integriranog prijevoza putnika priprema se za EU natječaj

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U prostorima Županije je u srijedu, 5. studenoga zamjenik župana Darko Sobota sa suradnicima održao radni sastanak sa predstavnicima Varaždinske i Međimurske županije koji rade na pripremi projekta integriranog prijevoza putnika. Budući da je u tijeku natječaj za sufinanciranje pripreme projekata održive gradske i prigradske mobilnosti u 2014. godini prema operativnom programu „Promet“ 2007.- 2013., projekt tri županije priprema se za apliciranje. Na sastanku se razgovaralo o samim detaljima pripreme projekta te pojedinostima oko aplikacijskog obrasca.

Preko raspisanog natječaja moguće je iz strukturnih fondova EU financirati 85% troškova izrade projektne dokumentacije, a moguće je financirati projekte u maksimalnom iznosu do 12 milijuna kuna. Sukladno raspisanom natječaju, tri županije projekt kandidiraju za izradu master plana projekta, a dokumentacija bi trebala biti izrađena do 2016. godine nakon čega bi se na odgovarajući natječaj trebalo kandidirati i izvođenje radova.

Odsjek za međunarodnu suradnju i EU fondove