Povjerenstvo za ravnopravnost spolova obilježilo Dan ružičaste vrpce

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Županijsko Povjerenstvo za ravnopravnost spolova je i ove godine bilo partner đurđevačkoj Udruzi žena s bolestima dojke “Narcise” u akciji obilježavanja Dana ružičaste vrpce koja je održana  u subotu, 4. listopada na središnjem đurđevačkom trgu u okviru manifestacije Dana voća. Akciju su podržali zamjenik župana Darko Sobota i saborski zastupnik Stjepan Milinković.
Cilj ove akcije je senzibiliziranje javnosti, posebice žena, na važnost ranog otkrivanja raka dojke jer se 90 posto oboljelih žena može izliječiti ukoliko se bolest otkrije u početnom stadiju. Ovom prilikom dijelile su se ružičaste vrpce, kao i edukativni materijali, a u razgovoru je stavljen naglasak na prepoznavanje znakova, koji se moraju na vrijeme otkriti kako bi žene potražile liječničku pomoć koja rezultira izlječenjem. Uz cvijeće, koje su članice izradile u kreativnoj radionici, i domaće kolače prikupljani su novčani prilozi koji će biti upotrijebljeni za provedbu edukacije žena o važnosti prevencije, a koju provodi predsjednica “Narcisa” sa suradnicama.

Predsjednica PZRS-a: Verica Rupčić