Obilježena 23. obljetnica preuzimanja Vojarne u Koprivnici

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U utorak, 30. rujna svečano je obilježena 23. obljetnica preuzimanja Vojarne u Koprivnici, te Dan koprivničkih branitelja. Svečano obilježavanje započelo je polaganjem vijenaca kod „Križa života“ na prostoru bivše Vojarne „Ban Krsto Frankopan“. Uz župana Koprivničko-križevačke županije Darka Korena, vijence su položili predsjednik koprivničkog Gradskog vijeća Zoran Gošek i predsjednik Kriznog štaba Nikola Gregur.

Nakon mimohoda pripadnika ratnih postrojbi Hrvatske vojske, Policije i Udruga proizašlih iz Domovinskog rata od bivše vojarne do Zrinskog trga, prigodnim programom obilježena je obljetnica preuzimanja Vojarne i Dan koprivničkih branitelja.

Prisutnima su se obratili predsjednik Kriznog štaba Nikola Gregur, pukovnik u mirovini i načelnik topništva 117. brigade Milan Jurić, gradonačelnica Grada Koprivnice Vesna Želježnjak i župan Darko Koren.

„Ovaj susret možemo promatrati s dva aspekta. Jedan je sigurno zahvala svima onima koji su gradili temelje ove naše kuće koja se zove Republika Hrvatska, a s druge strane prilika da odamo priznanje i počast svima onima kojih danas nema, a bez kojih te kuće ne bi bilo. I zato je dužnost svih nas stvoriti ljepšu i bolju Hrvatsku u čast svih onih koji su za nju dali svoje živote“ naglasio je u svom obraćanju župan Koren.

Uz brojne branitelje i članove Udruga proizašlih iz Domovinskog rata, obljetnici preuzimanja koprivničke vojarne prisustvovali su i general Mladen Markač, predsjednik Županijske skupštine Damir Felak, zamjenik župana Darko Sobota i mnogi drugi.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.