Svečanom sjednicom Općinskog vijeća proslavljen Dan Općine Kalnik

Kalnik kao geografska cjelina ima veliku budućnost i perspektivu, a na nama je samo da vidimo u kojem vremenu i kako ćemo tu perspektivu iskoristiti.  Županija je kao i do sada  otvorena  za suradnju i spremna podržati sve što je u njenoj moći oko projekata - istaknuo je župan

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U petak,  9. srpnja u Domu hrvatskih branitelja u Kalniku održana je svečana sjednica Općinskog vijeća povodom Dana Općine Kalnik kojoj je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao župan Darko Koren.

Sjednicu je vodila predsjednica Općinskog Vijeća  Olinka Gjigaš koja je naglasila važnost konsenzusa i zajedništva kako bi Općina Kalnik bila prosperitetna općina po mjeri svakog stanovnika. Načelnik Općine Krunoslav Đurec  kazao je da će novo vodstvo provesti financijski održive i svrsishodne projekte, a stare nastaviti i dovršiti.“ Konsolidirat ćemo općinske financije i općinske tvrtke te potaknuti uspavani život Kalnika. U funkciju ćemo staviti Turističku zajednicu te zajedno sa susjednim općinama i Gradom Križevcima pozicionirati Kalnik. Želimo zaštititi kulturno i prirodno bogatstvo Kalnika“, naglasio je načelnik Đurec.

Župan Koren čestitao je novom vodstvu te poručio kako Kalnik ima dobru budućnost i perspektivu „Nekako smo se u ovom našem potkalničkom Prigorju okupili na jednoj polovici igrališta i mislim da je to jedan dobitak i pruža nam se perspektiva ovog prostora. Kalnik kao  geografska cjelina ima veliku budućnost i perspektivu, a na nama je samo da vidimo u kojem vremenu i kako ćemo tu perspektivu iskoristiti.  Županija je kao i do sada  otvorena  za suradnju i spremna podržati sve što je u njenoj moći oko projekata“, istaknuo je župan te čestitao mještanima Dan općine i blagdan sv. Brcka.

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn kazao je kako Kalnik može biti uspješniji, prosperitetniji te da zajedno s susjednim općinama i gradom Križevcima može u tome biti uspješan. „Počeci su teški, ali staze i putove koje ste odabrali su pokazali jasnu viziju za budućnost i optimizam i na tom putu nećete biti sami. Kalnik je sastavni dio Križevaca, a Križevci su dio Kalnika i potkalničkog Prigorja i zajedno s ovdje prisutnim načelnicima radit ćemo za prosperitet ovog kraja“, istaknuo je Rajn.

Svečanoj sjednici su nazočili i načelnik općine Gornja Rijeka Darko Fištrović, načelnik općine Sveti Ivan Žabno Nenad Bošnjak, načelnik općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak, ravnatelj Županijske uprave za ceste Dragutin Guzalić, pročelnik Konzervatorskog odjela u Bjelovaru Milan Pezelj, župnik župe sv. Brcka vlč. Zlatko Lepčić i ostali gosti i uzvanici.

Izvor: prigorski.hr

Služba ureda župana