U Podravini održani Dani otvorenih vrata biciklističke staze “europske Amazone”

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U suradnji Oldtimer kluba Biciklin iz Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije u nedjelju, 13. lipnja organizirani su Dani otvorenih vrata biciklističke staze “europske Amazone” u Koprivničko-križevačkoj županiji. Manifestacija je održana i kao dio “Festivala biciklističke rekreacije Hrvatske – Biciklom po Podravini”, a prisustvovao joj je i zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Ujedno je promovirana novouspostavljena biciklistička ruta na području Podravine, koja inače prolazi sjevernom i južnom rutom kroz pet zemalja (Austrija, Slovenija, Mađarska, Srbija i Hrvatska) uz rijeke Muru, Dravu i Dunav.

U sklopu projekta Amazon of Europe Bike Trail Koprivničko-križevačka županija provela je opremanje dionica ove biciklističke rute na svom području (Etape: S6 Prelog-Koprivnica, S7 Koprivnica-Đurđevac i S8 Đurđevac-Pitomača), u što je uloženo oko 590.000 kuna. Postavljena je biciklistička signalizacija s prepoznatljivim obilježjima „Amazon of Europe“, te posebno dizajnirane informacijske table i odmorišta.

Na području županije postavljen je ukupno 121 prometni znak, a informacijske table postavljene su u početnim točkama etapa u Koprivnici i Đurđevcu te uzduž rute u Legradu, Đelekovcu, Hlebinama, Molvama, Repašu, Novom Virju, Ferdinandovcu i Brodiću. Odmorišta su postavljena na jezerima Šoderica i Čingi Lingi.

Sudionici manifestacije okupili su se na koprivničkom Zrinskom trgu, odakle je krenula biciklijada dijelom etape S8 AoE biciklističke staze od Koprivnice do Šoderice. Nakon ugodne vožnje i kratkog zaustavljanja u Drnju, sudionici su oko podneva stigli na odredište, ispred odmorišta AoE Bike Trail na Šoderici, gdje se i formalno održalo otvorenje biciklističke staze za Koprivničko-križevačku županiju.

Za sudionike je na Šoderici organizirano prigodno druženje i promotivni materijali.

Očekuje se da će tijekom ljeta cijela biciklistička ruta „europske Amazone“ profunkcionirati i da će se uz rijeke i jezera na ovom području naći mnoštvo biciklista željnih netaknute prirode i ljepota rijeka Mure, Drave i Dunava. Tome bi trebala pridonijeti i uspostava AoE booking centra, koji radi na koordinaciji smještaja posjetitelja.

INFORMACIJE O PROJEKTU / PROJECT INFORMATION

Projekt Amazon of Europe Bike Trail sufinanciran je putem Interreg Danube transnacionalnog programa Europske unije (ERDF i IPA fondovi). Projekt je započeo 1. lipnja 2018. te traje do 31. listopada 2021. Ukupna vrijednost projekta je 3.319.560,00 €, podijeljenih između 15 partnera.

Više informacija o projektu možete pronaći na službenim stranicama, Facebooku (#AoEbiketrail) ili YouTube kanalu. Ako želite primati sve novosti vezane za projekt, pozivamo vas da se pretplatite na službeni newsletter.

Služba ureda župana

Foto: KKŽ, Drava.info