Župan i suradnici na potpisivanju ugovora za dogradnju PŠ Miholec i obilasku gradnje dvorane u Svetom Petru Orehovcu

Možemo reći kako je ova dvorana kruna naših investicija u školstvo na području općine, a to je dokaz da brinemo za ravnomjeran razvoj svih naših krajeva i stvaramo kvalitetne uvjete za sve naše učenike i nastavnike. Ulaganje u školstvo naša je temeljna je zadaća i proces koji nema kraja, a već imamo u planu nove investicije - poručio je župan Koren.

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek danas su boravili u posjetu općini Sveti Petar Orehovec gdje ih je dočekao načelnik Općine Franjo Poljak, zamjenik načelnika Dragutin Hendelja i predsjednik Općinskog vijeća Dragutin Matus.

Prvo su posjetili PŠ Miholec, koja spada u OŠ Sveti Petar Orehovec, gdje su ravnatelj Stjepan Lučki i predstavnik izvođača radova Ivica Šantatić iz tvrtke Graša graditeljstvo potpisali ugovor za treću fazu radova vrijedan malo više od 623 tisuće kuna.

Župan je tom prilikom istaknuo kako je Županija u ovogodišnjem proračunu osigurala 400 tisuća kuna za dogradnju PŠ Miholec, a općenito se na području Općine, obzirom na njezinu veličinu i broj stanovnika, mnogo ulaže. Općina u ovom projektu sudjeluje s 300 tisuća kuna, a dosad je financirala i prve dvije faze radova vrijedne 885 tisuća kuna u kojima je dograđen i uređen prostor učionice, sanitarnog čvora, garderoba te spojni hodnik. U trećoj fazi izvodi se dogradnja kotlovnice i spremišta te rekonstrukcija zapadnog krila koje će biti dvorana od 60 metara kvadratnih. PŠ Miholec trenutno pohađa 28 učenika u 2 razredna odjela, a svrha dogradnje škole je uvođenje jednosmjenske nastave.

Spomenimo i kako Županija planira novi investicijski ciklus vrijedan 115 milijuna kuna kojim će se stvoriti uvjeti za jednosmjensku nastavu u svim školama kojima je osnivač, a što se tiče križevačkog područja, u planu je dogradnja i rekonstrukcija križevačke Gimnazije, PŠ Fodrovec i OŠ Sveti Ivan Žabno, kao i energetska obnova škole u Žabnu.

Nakon potpisivanja ugovora krenulo se u obilazak radova na izgradnji školske sportske dvorane u Svetom Petru Orehovcu, u pratnji izvođača radova člana Uprave tvrtke Radnik Marija Biljana sa suradnicima. Projekt je vrijedan 18 milijuna kuna, a župan je tom prilikom zahvalio načelniku Poljaku na partnerstvu, kao i na odličnoj suradnji u brojnim drugim zajedničkim projektima koji su realizirani na zadovoljstvo i korist mještana. Načelnik Poljak uzvratio je zahvale na konstruktivnoj suradnji te župana i suradnike informirao o planovima za naredno razdoblje.

Realizacija projekta koji će uz obrazovnu svrhu dati i dodanu vrijednost razvoju lokalne zajednice najbolje pokazuje kako se zajedničkom suradnjom Županije i Općine mogu uspješno napraviti velike stvari. Možemo reći kako je ova dvorana kruna naših investicija u školstvo na području općine, a to je dokaz da brinemo za ravnomjeran razvoj svih naših krajeva i stvaramo kvalitetne uvjete za sve naše učenike i nastavnike. Ulaganje u školstvo naša je temeljna zadaća i proces koji nema kraja, a već imamo u planu nove investicije“, poručio je župan Koren.

Ova će dvorana unaprijediti ne samo uvjete za naše školarce i nastavnike, već će podići  kvalitetu života naših stanovnika i omogućiti provedbu brojnih aktivnosti. Hvala županu i Županijskoj upravi na velikoj podršci u svim projektima, radovi odlično napreduju i vjerujem da će dvorana biti dovršena do kraja godine“, zaključio je načelnik Poljak.

 

Služba ureda župana