Župan križevačkoj ispostavi Hitne medicinske službe predao novo vozilo vrijedno gotovo 600 tisuća kuna

Zavod raspolaže s čak 29 vozila koja su u prosjeku stara samo dvije godine, dakle u posljednjih dvije, tri godine smo u potpunosti obnovili cijeli vozni park Zavoda. No, u svemu su najvažniji ljudi, sjajno smo kadrovski ekipirani i možemo odgovoriti na sve izazove –istaknuo je župan Koren

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Župan Darko Koren danas je povodom Nacionalnog dana hitne medicinske službe posjetio križevačku Ispostavu Zavoda za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije kako bi djelatnicima predao novo vozilo vrijedno gotovo 600 tisuća kuna te zahvalio na požrtvovnosti i predanom radu u obavljanju ove iznimno odgovorne i teške profesije. Župana i suradnike dočekala je ravnateljica Zavoda Mirjana Hanžeković koja je župana upoznala s radom križevačke Ispostave Zavoda zahvalivši Županiji na novom vozilu i kontinuiranom ulaganju u materijalne i ljudske resurse Zavoda te napomenuvši kako županijski sustav hitne medicinske pomoći funkcionira besprijekorno.

Novo vozilo je nabavljeno iz decentraliziranih sredstava Koprivničko-križevačke županije, vrijedno je preko 555 tisuća kuna čime je nastavljeno obnavljanje voznog parka, dodala je ravnateljica Hanžeković. „ Iznimno smo sretni što smo dobili još jedno novo vozilo i što svaki TIM 1 u središnjici i ispostavama sada ima potpuno novo, opremljeno vozilo. Ovime nastavljamo slijediti visoki standard koji je ujednačen i u pogledu potrebne opreme i naših zdravstvenih djelatnika. Podsjećam da smo nedavno krenuli s radom TIM-a 2 i u Đurđevcu, dakle ujednačili smo hitnu medicinsku skrb na području cijele županije. Hvala Županiji što nam pomaže i ulaže sredstva kako bi stanovnicima mogli pružiti najbolju zdravstvenu skrb“, istaknula je ravnateljica Hanžeković te uputila čestitku i zahvalu svim djelatnicima iz sustava hitne medicinske službe povodom  Nacionalnog dana hitne medicinske službe.

Danas je poseban dan za sve naše djelatnike i drago mi je da se barem jednom godišnje možemo osvrnuti na sve što radimo i obilježiti ovu požrtvovnu službu koja je na usluzi 365 dana u godini 24 sata dnevno.  Ovo je vrijedno zanimanje u kojem liječnici, medicinske sestre i tehničari daju sve od sebe kako bi očuvali i spasili živote naših pacijenata jer svaka sekunda je bitna i ponekad presudna. Kada vidite vozilo hitne službe na cesti, skrenite misli na tren i zapitajte se što se u tom trenutku događa te što sve naši hrabri djelatnici čine kako bi nekome spasili život.  Svima želim puno sreće u daljnjim intervencijama, neka ih bude manje, ali neka budu uspješne i spase što više života“, zaključila je ravnateljica Hanžeković.

Župan Koren također se zahvalio djelatnicima županijskog Zavoda za hitnu medicinu i Odjela hitne medicine OB Koprivnica na nesebičnoj žrtvi i stručnosti u obavljanju posla te profesionalnom i ljudskom odnosu koji stanovnicima naše županije ulijeva dodatni osjećaj sigurnosti.

Čestitam svim djelatnicima županijskog Zavoda za hitnu medicinu i Odjela hitne medicine OB Koprivnica Nacionalni dan hitne medicinske službe kojim odajemo poštovanje i zahvalu na svemu što čine za našu sigurnost. Županijski je Zavod naša najmlađa ustanova, te možda i najvažniji segment zdravstvenog sustava jer prva pomoć kada zatreba ljudima je najpotrebnija. Često ne mislimo što se sve događa u vozilu hitne službe koje prođe pored nas, a tamo se često vodi borba za ljudski život. Zahvaljujemo stoga svim tim hrabrim ljudima na požrtvovnosti i svemu što daju, to je poziv koji osjećaju i žive ga u potpunosti“, naglasio je župan u zahvali zdravstvenim djelatnicima.

„Na nama je da osiguramo materijalnu komponentu i sredstva za rad jer oprema, posebno ovakva  nova i opremljena vozila osnovni su alat koji olakšava rad.  Zavod raspolaže s 29 vozila koja su u prosjeku stara samo dvije godine, dakle u posljednjih dvije, tri godine smo u potpunosti obnovili cijeli vozni park Zavoda što je iznimno značajno. No, u svemu su najvažniji ljudi, sjajno smo kadrovski ekipirani i možemo odgovoriti na sve izazove. U Đurđevcu smo također pokrenuli TIM 2 te zaposlili deset novih medicinskih sestara čime smo zdravstvenu uslugu na prostoru cijele županije opet podigli na još viši nivo. Hvala još jednom svim djelatnicima koji su u sustavu hitne medicinske službe, svima želim uspješan rad i što manje intervencija“, istaknuo je župan prilikom primopredaje vozila.

Uz župana Darka Korena, zamjenika župana Ratimira Ljubića i ravnateljicu Zavoda Mirjanu Hanžeković, današnjem su obilasku križevačke Ispostave prisustvovali i pročelnica UO za zdravstvene i socijalne djelatnosti Maja Blažek,  predsjednik županijskog Savjeta za zdravlje i ravnatelj OB Koprivnica Mato Devčić, glavna sestra Zavoda Ljiljana Šoštarić i voditelj hitne medicinske službe Ispostave Križevci Željko Poljak.

Služba ureda župana