Luka List i Marta Kunštić nagrađeni Oskarom znanja

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Oskar znanja nagrada je koja se dodjeljuje svake godine, a dobivaju je učenici koji su osvojili prva mjesta na državnim natjecanjima u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, odnosno svi oni koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na međunarodnim natjecanjima i olimpijadama.

Ovogodišnja dodjela nagrada održana je u virtualnom obliku zbog epidemioloških razloga, pod pokroviteljstvom Hrvatske zajednice županija, a oskare znanja za školsku godinu 2019./2020. školsku godinu dobilo je 282 učenika i 192 mentora.

Od učenika s područja Koprivničko-križevačke županije, Oskarom znanja nagrađen je Luka List, koji je sada student kemije na PMF-u, a nagradu je primio kao učenik Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica za prvo mjesto na državnom natjecanju iz kemije, kao i za brončanu medalju na Olimpijadi u Parizu. Njegova mentorica bila je Radmila Moferdin.

Oskara znanja dobila je i Marta Kunštić, također iz Gimnazije „Fran Galović“ Koprivnica, i to za prvo mjesto na državnom natjecanju iz astronomije, dok je njezin mentor bio Danijel Kolarić.

Luki i Marti čestitamo na osvajaju ovih prestižnih nagrada te što svojim znanjem i sposobnošću na najbolji način doprinose promociji Koprivničko-križevačke županije!

 

Služba ureda župana