Zamjenik župana Ljubić prisustvovao komemoraciji za Pavla Gažija

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U koprivničkoj Gradskoj vijećnici danas je održana komemoracija za nedavno preminulog  počasnog građanina Koprivnice i gospodarstvenika Pavla Gažija. Komemoraciji je ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić koji se upisao u knjigu sućuti te odao počast koprivničkom gospodarstveniku i političaru čije je djelovanje imalo velik utjecaj na gospodarski, društveni i politički život na lokalnoj i nacionalnoj razini.

Uz uglednike iz političkog i javnog života, komemoraciji su prisustvovali i predstavnici tvrtke Podravka na čelu s predsjednicom Uprave Martinom Dalić te članovi obitelji Gaži, kćeri Katarina Gaži Pavelić i Sonja Gaži Prpić. Prigodne riječi kojima su se prisjetili života i rada g. Gažija, uputili su predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal i gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić, a od oca se dirljivim riječima oprostila Katarina Gaži Pavelić.

Pavle Gaži od 1957. do 1978.godine je obnašao dužnost generalnog direktora Podravke d.d., koja se u tom razdoblju prometnula u modernu prehrambenu industriju čime se direktno utjecalo i na razvoj grada Koprivnice te cjelokupne Podravine i Prigorja. Zbog izuzetnog doprinosa razvoju gospodarstva, a time i grada Koprivnice, 2000. godine dobio je Nagradu za životno djelo, a 2019. godine proglašen je počasnim građaninom grada Koprivnice.

Služba ureda župana