Županijski Stožer civilne zaštite pokreće projekt edukacije o provedbi epidemioloških mjera suzbijanja širenja bolesti COVID-19

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je nakon dobivenih nalaza potvrđen jedan novi slučaj bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom. Riječ je o osobi koja je zaposlena u zdravstvenom sustavu izvan Koprivničko-križevačke županije, točnije na području Grada Zagreba  gdje ima prijavljeno boravište , dok je prebivalište prijavljeno na području naše županije.  Osoba je u samoizolaciji, a u tijeku je i epidemiološka obrada svih potencijalnih kontakata te se može očekivati još pozitivnih uzoraka testiranih na koronavirus.

Od početka epidemije na području Koprivničko-križevačke županije ukupno je zabilježeno 96 oboljenja COVID -19 infekcijom.

Kako bi se sustav socijalne skrbi na području Koprivničko-križevačke županije dodatno zaštitio od potencijalnih ugroza uzrokovanih koronavirusom, Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na prijedlog Tima za pomoć, praćenje i nadzor u provedbi sprječavanja i suzbijanja epidemije COVID-19 u koprivničkom Domu za starije i nemoćne osobe, pokreće  projekt edukacije „Zajednica u zajednici“.

Spomenutim projektom će se educirati pružatelje usluga smještaja za starije i nemoćne osobe na području naše županije o provedbi epidemioloških mjera suzbijanja širenja COVID-19 infekcije među korisnicima i zaposlenicima sustava socijalne skrbi.

Projekt će kroz interaktivna predavanja i vježbe provoditi djelatnici Opće bolnice Koprivnica i županijskog Zavoda za javno zdravstvo, a obuhvatit će djelatnike ustanova za smještaj starijih i nemoćnih osoba, obiteljskih domova, trgovačkih društava, obrta, vjerskih zajednica te drugih pružatelja usluga smještaja starijih osoba kao i udomiteljskih obitelji.

S obzirom na aktualni razvoj epidemiološke situacije i povećanje broja oboljelih osoba od bolesti COVID-19, Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije još jednom apelira na sve stanovnike na odgovorno ponašanje te striktno pridržavanje  svih uputa HZJZ-a i Nacionalnog Stožera civilne zaštite, svih općih mjera zdravstvene zaštite primjenjivanjem socijalne distance, održavanjem higijenskog standarda i dezinfekcije te nošenjem zaštitnih maski u zatvorenim prostorima u kojima se okuplja veći broj ljudi.

 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije