Svečanom sjednicom Općinskog vijeća i tradicionalnim paljenjem ivanjskog krijesa proslavljen Dan općine Koprivnički Ivanec

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U prostorijama Društvenog doma u Koprivničkom Ivancu u utorak, 23.lipnja održana je svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu Dana Općine Koprivnički Ivanec kojoj su ispred Koprivničko-križevačke županije prisustvovali zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar.

Sjednicu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća Mihael Sremec koji je izvijestio o radu Vijeća, nakon čega se načelnik Općine Koprivnički Ivanec Mario Švegović osvrnuo na planirane projekte i investicije te aktivnosti koje je Općina provodila na području zaštite okoliša, socijalnih usluga, kulture  i školstva. Načelnik je naglasio kako je Općina pokrenula postupak izrade projektno-tehničke dokumentacije za vrtić i Osnovnu školu, u planu je izgradnja pješačko-biciklističke staze između Ivanca i Kunovca, zatim rekonstrukcija društvenog doma u Goričkom, a najavljeni su i radovi u naseljima Botinovec, Kunovec i Pustakovec. „Ulažemo ogromne napore da pokrenemo općinu koja se uspavala u proteklim godinama kada se nije vodilo dovoljno brige o razvoju i unapređenju životnog standarda, na dobrom smo putu da to ostvarimo“, zaključio je Švegović.

Zamjenik Ljubić je u prigodnom govoru svim mještanima čestitao Dan Općine Koprivnički Ivanec i blagdan svetog Ivana Krstitelja,pohvalivši brojne projekte. „Čestitam svim stanovnicima Dan Općine uz želju da se brojni najavljeni projekti brzo realiziraju kako bi standard života bio na najvišoj razini. Ulaganje u mlade je najbolje ulaganje u budućnost te garancija da će naše općine živjeti i biti prosperitetne“,istaknuo je zamjenik Ljubić.

Uzvanicima su se obratili i gradonačelnik Grada Koprivnice Mišel Jakšić, saborski zastupnik iz prethodnog saziva Željko Lacković te načelnik Općine Drnje Petar Dombaj koji su uz čestitke pohvalili Koprivnički Ivanec kao primjer razvijene općine u svim segmentima života. Nakon svečane sjednice, kojoj su prisustvovali i saborski zastupnik iz prethodnog saziva Branko Hrg, gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči te načelnici općina, predstavnici udruga i drugi uvaženi gosti, upaljen je i tradicionalni ivanjski krijes kojim je najavljen blagdan svetog Ivana Krstitelja.

Izvor fotografija: prigorski.hr, drava.info

Služba ureda župana