Županijski Stožer civilne zaštite osigurao preko 37 tisuća komada razne medicinske zaštitne opreme

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Nakon što su u Hrvatsku početkom tjedna stigle dvije donacije zaštitne opreme za sve korisnike koji provode mjere zaštite zdravlja od bolesti COVID-19 uzrokovane koronavirusom, Županijski Stožer civilne zaštite zatražio je od Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske dodatne količine potrebne zaštitne opreme za zdravstvene ustanove na području županije.

U protekla dva dana Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije dopremio je preko 37 tisuća komada razne zaštitne opreme koja je kao donacija stigla iz Kine i UNICEF-a, a riječ je o kirurškim maskama, zaštitnim kirurškim ogrtačima, vizirima, zaštitnim naočalama i rukavicama te medicinskom alkoholu.

Sukladno rasporedu i potrebama oprema je podijeljena Općoj bolnici „Dr. Tomislav Bardek“, Zavodu za hitnu medicinu Koprivničko-križevačke županije, Domu zdravlja Koprivničko-križevačke  županije i Zavodu za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije, a dio opreme dobile su i operativne snage Stožera civilne zaštite naše županije. Spomenimo kako je koprivnička OB „Dr. Tomislav Bardek“ prije nekoliko dana primila i vrijednu donaciju veće količine medicinskog alkohola, a u toku današnjeg dana se očekuje i donacija lijekova koju je osigurala tvrtka Belupo te doprema dodatne količine zaštitnih maski.  

Zahvaljujući nabavci medicinske zaštitne opreme, lijekova i svih ostalih potrepština, zdravstveni sustav Koprivničko-križevačke županije u ovim izvanrednim okolnostima je spreman odgovoriti na zahtjevnost ove epidemiološke situacije.

Služba ureda župana