Izdvojena ordinacija za pregled građana pod sumnjom na zaraženost koronavirusom počela s radom

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Danas je u Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije u skladu s preporukom Ministarstva zdravstva s radom počela Izdvojena ordinacija primarne medicine za pregled pacijenata sa sumnjom na koronavirus u koju se mogu javiti osobe sa ozbiljnim simptomima povišene tjelesne temperature, kašlja, grlobolje, kratkog daha i umora.

Izdvojena ordinacija se nalazi  u Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije na adresi Trg dr.Tomislava Bardeka 10 – ulaz s dvorišne strane preko puta Zavoda za hitnu medicinu.  U ordinaciji je osigurano 24-satno dežurstvo liječnika i medicinske sestre te telefonska linija (048/279 637) za sve potrebne liječničke savjete.

Mole se pacijenti da ne dolaze direktno u ordinaciju već da  prvo kontaktiraju liječnika putem telefona te dogovore postoji li potreba za dolaskom!

Ordinaciju je obišao i načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić u prisustvu ravnateljice Marije Krajine te pri tom istaknuo kako u ovom trenutku na području županije nema oboljelih od koronavirusa te da stanovnici mogu biti mirni. Načelnik Ljubić kazao je kako sve sastavnice zdravstvenog sustava i Civilnog stožera funkcioniraju na najvišoj razini te još jednom apelirao na građane da poštuju sve preporuke i upute glede pridržavanja higijenskog standarda (temeljito pranje ruku, izbjegavanje rukovanja, dezinfekcija prostora) te izbjegavaju zadržavanja  u prostorima u kojima boravi više ljudi, a sve u cilju  kako bi se spriječilo potencijalno prenošenje koronavirusa.

„Apeliramo na osobe kojima je naložena samoizolacija da se strogo pridržavaju uputa koje su im dane, a građane ukoliko poznaju osobe koje su u samoizolaciji, a ne pridržavaju se propisanih mjera da prijave slučajeve na broj Županijskog centra 112 kako bi se adekvatno reagiralo i djelovalo na vrijeme. Osobama starije životne dobi u skladu s preporukama Nacionalnog Stožera civilne zaštite preporučamo zadržavanje u kućanstvima te izbjegavanje kontakta ukoliko nema prijeke potrebe. Također, apeliramo na građane da izbjegavaju putovanja koja nisu nužna“, kazao je Ljubić.  

Služba ureda župana