Započela realizacija projekta javnog linijskog prijevoza – stanovnicima županije po najpovoljnijim cijenama dostupno 79 autobusnih linija

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Nakon što su prošlog tjedna župan Darko Koren i predstavnici prijevoznika potpisali ugovore o javnoj usluzi prijevoza putnika u cestovnom prometu, od utorka 15. ožujka na području naše županije započela je realizacija ovog projekta od iznimnog značaja za stanovnike Koprivničko-križevačke županije. Modelom javnog linijskog prijevoza definirano je 79 autobusnih linija – 44 županijske i 35 međužupanijske linije na kojem će prometovati autobusi četiri autoprijevoznika (Čazmatrans promet d.o.o., Obrt za prijevoz i usluge Autoprijevoznik Željko Šubić, Podravina Express Tours d.o.o., Autoprijevoznički obrt Škriljak) koji će dogovorenim linijama obuhvatiti čak milijun i pol kilometara na godišnjoj razini.

Prema Odluci Vlade RH županijama će biti dodijeljena sredstva za uspostavu javnog linijskog prijevoza prema broju stanovnika i linija, a u našem slučaju riječ je o projektu u ukupnom iznosu od 22 milijuna kuna pri čemu Županija sudjeluje s 5,5 milijuna kuna, a država s 16,5 milijuna kuna. Projektom je uspostavljena funkcionalna mreža javnog linijskog autobusnog prijevoza, a u dogovoru s prijevoznicima osigurane su dodatne pogodnosti za korisnike koje će omogućiti povoljniji prijevoz.

Tako radnička mjesečna karta iznosit 80% od pune cijene, studentska mjesečna karta iznosit 20% od pune cijene, učenici mjesečnu kartu plaćaju svega 5%  od pune cijene, a umirovljenici 20% od pune cijene pri čemu imaju i dodatnu pogodnost kupovine dnevne karte koja iznosi samo 20 posto od ukupne cijene.

Kompletnu mrežu linija županijskog prijevoza putnika i cjenik javnih usluga za autobusni prijevoza putnika u Koprivničko-križevačkoj županiji pogledajte u nastavku.

Mreza-linija-zupanijskog-prijevoza-putnika
CJENIK-karata-po-zonama

Izvor fotografije: Čazmatrans

Služba ureda župana