Studenti Sveučilišta Sjever započeli s radom u županijskom Zavodu za javno zdravstvo

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Nakon što je Sveučilište Sjever u suradnji sa Stožerom civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije ponudilo pomoć liječnicima u županijskom Zavodu u javno zdravstvo, četvero studenata preddiplomskog i diplomskog sveučilišnog studija Komunikologija, mediji i novinarstvo započelo je s radom.

Naime, obzirom da je prisutna intenzivna lokalna transmisija i povećan broj kako pozitivnih pacijenata, tako i njihovih bliskih kontakata, kao i testiranja, na liječnike je stavljen dodatni pritisak jer, uz svoje redovne aktivnosti i rad s pacijentima, moraju podatke o oboljelima i bliskim kontaktima unositi u zajedničku platformu, kao i sudjelovati u radu pozivnog centra koji stoji na raspolaganju građanima za sve informacije vezane uz koronavirus.

Sa studentima je prvo održan sastanak u Županijskoj upravi gdje im je zamjenik župana i načelnik županijskog Stožera Ratimir Ljubić zahvalio na iskazanom interesu i volji za pomaganjem sugrađanima u ovim zahtjevnim vremenima epidemije koronavirusa kada je svaka pomoć dragocjena. Također je zahvalio i prorektoru Sveučilišnog centra Koprivnica Sveučilišta Sjever Mariju Tomiši s kojim je dogovoren ovakav način pomoći. Sastanku je prisustvovala i pročelnica Službe ureda župana Melita Ivančić, kao i  ravnateljica županijskog Zavoda Draženka Vadla koja je sa studentima dogovorila potrebnu edukaciju u prostorima Zavoda.

Tijekom edukacije studenti su se upoznali s aktivnostima koje se odnose na upisivanje podataka oboljelih od COVID-19 u platformu i jedinstveni sustav praćenja zaraznih bolesti u Republici Hrvatskoj koje će obavljati pod nadzorom liječnika.

Prema riječima epidemiologinje iz županijskog Zavoda Danijele Pinter studenti su se odlično snašli u novim izazovima te su pokazali visoku razinu odgovornosti, profesionalnosti, marljivosti i želje za učenjem. Svoje zadatke obavljaju iznimno stručno, a ukoliko će imati interesa i volje, polje njihovog rada može se proširiti i na sudjelovanje u radu pozivnog centra.

Služba ureda župana