Zamjenik Sobota na izvještajnoj godišnjoj skupštini DVD-a Kalinovac i VZO Kalinovac

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Prošlog je vikenda u Društvenom domu u Kalinovcu održana redovna izvještajna godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kalinovac i Vatrogasne zajednice Općine Kalinovac.

Skupštini je prisustvovao zamjenik župana Darko Sobota, kao i načelnik općine Kalinovac Danijel Zvonar, predsjednik općinskog vijeća Općine Kalinovac Mladen Orešić, zamjenik županijskog vatrogasnog zapovjednika Matija Markešić, predsjednica Požarnog područja Đurđevac Marijanka Đođ i brojna prijateljska vatrogasna društva iz susjednih općina i županija.

Iz Republike Slovenije prisutni su bili prijatelji i predstavnici pobratimskog Prostovoljnog gasilskog društva Podsreda.

Sjednicu Skupštine otvorio je predsjednik DVD-a Kalinovac Mijo Sobota i predsjednik VZO Kalinovac Branko Vucikuja, a važno je istaknuti kako DVD Kalinovac ove godine obilježava 125 godina svog rada i djelovanja. U nastavku sjednice podneseni su izvještaji o radu, blagajnički izvještaji i izvještaj Nadzornog Odbora te su jednoglasno prihvaćeni.

Zamjenik Sobota u svom je obraćanju pohvalio rad vatrogasaca u Kalinovcu te im je poželio uspješan rad i u 2019. godini, dodavši kako djeluju u jednoj od najvatrogasnijih županija u Hrvatskoj.

Za punih 60 godina humanitarnog rada i djelovanja u svom matičnom društvu DVD-u Kalinovac, vatrogasac Ivan Matica primio je spomenicu koju mu je u ime Hrvatske vatrogasne zajednice uručio zamjenik županijskog zapovjednika Matija Markešić. Za 10 godina humanitarnog rada i djelovanja u svom matičnom društvu DVD-u Kalinovac vatrogasac Zdenko Ferenčak primio je diplomu koju mu je u ime VZO Kalinovac uručio  zapovjednik VZO Kalinovac i DVD-a Kalinovac Željko Gelo. Vatrogascima Ivanu Jankoviću i Marku Rakniću uručena su uvjerenja o položenom ispitu za rukovanje i korištenje dišnih sprava.

Služba ureda župana

Izvor fotografija: Branko Vucikuja