Na inicijativu županijskog Stožera civilne zaštite održani radni sastanci s predstavnicima jedinica lokalne samouprave i vatrogascima koprivničkog i križevačkog područja

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Nakon sastanka za požarno područje Đurđevac, na inicijativu Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije održani su i radni sastanci za požarna područja Koprivnica i Križevci, kojima je prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić, ujedno i načelnik Stožera, sa suradnicima.

Zamjenik Ljubić zahvalio je okupljenima na velikom odazivu i interesu, naglasivši kako su sastanci pokrenuti kao novina u suradnji žurnih službi i jedinica lokalne samouprave, a na temelju ukazane potrebe za pojašnjenjima vezanim uz provođenje Zakona o sustavu civilne zaštite i Zakona o vatrogastvu. Predstavnici jedinica lokalne samouprave i vatrogasci pohvalili su ovakav način rada, a ujedno su im predstavljene i ostale aktualne informacije u radu Stožera, kao i planovi za buduće razdoblje.

Pročelnik Područnog ureda za zaštitu i spašavanje Koprivnica Ivan Kramarić predstavio je Informaciju o obvezama jedinica lokalne i regionalne samouprave temeljem Zakona o sustavu civilne zaštite, kao i planove planovima za osposobljavanje i izradu Procjene rizika. Pročelnik je pojasnio kako će se imenovati povjerenici civilne zaštite, u sklopu čega će se provoditi liječnički pregledi kod liječnika opće prakse, dok je inspektor zaštite i spašavanja Miroslav Blažotić govorio o inspekcijskim nadzorima na temelju odredbi navedenog Zakona.

Inspektor za vatrogastvo Stjepan Lončar predstavio je obveze jedinica lokalne i područne samouprave temeljem Zakona o vatrogastvu i Zakona o zaštiti od požara, s naglaskom na izradu i ažuriranje Procjena ugroženosti i Plana zaštite od požara. Ujedno je informirao okupljene o provedenim inspekcijskim nadzorima.

O aktivnostima i budućim zadacima vatrogasnih zajednica i DVD-ova govorio je zapovjednik Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije Zvonimir Habijan, uputivši pohvale dobrovoljnim vatrogascima na operativnosti. Također je predstavio Program Vlade RH i planove dislokacija za 2018. godinu, kao i zakonske odredbe preustroja i reorganizacije vatrogastva.

Sastancima su, uz brojne predstavnike vatrogasne strukture, prisustvovali i predstavnici Grada Križevaca te načelnici i zamjenici načelnika općina Legrad, Gola, Koprivnički Ivanec, Koprivnički Bregi, Peteranec, Rasinja, Sokolovac, Đelekovec i Sveti Ivan Žabno.

Služba ureda župana