Obilježen 8. Dan mimoza

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

Liga protiv raka Koprivničko-križevačke županije u suradnji s klubovima Agata i Narcisa u subotu, 17. siječnja obilježila je 8. Dan mimoza koji je od strane Hrvatskog Sabora usvojen kao Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice. Prodaja mimoza organizirana je u sklopu Europskog tjedna prevencije raka vrata maternice na glavnim trgovima u Koprivnici, Križevcima i Đurđevcu, a na koprivničkom trgu događaju se pridružio i zamjenik župana Ivan Pal te predstavnici drugih institucija.
Predstavnici Lige i klubova podijelili su i edukativne materijale kojima su skrenuli pozornost na prevenciju raka vrata maternice koji sve češće pogađa žensku populaciju.
Zamjenik Pal s ponosom je istaknuo doprinos Lige obilježavanju ovog važnog nacionalnog dana, a predsjednica Lige Marija Sačer objasnila je važnost ovakvih akcija i javnozdravstvenih kampanja.

Voditeljica Odsjeka za komunikacije i protokol:
Melita Ivančić, mag. pol.