Radionica „Primjena informacijsko-komunikacijskih tehnologija u svakodnevnom radu, a posebno u kriznim situacijama “

Sorry, this entry is only available in Croatian. For the sake of viewer convenience, the content is shown below in the alternative language. You may click the link to switch the active language.

U okviru projekta „Budimo ruka podrške“ u četvrtak 20.01.2022. godine u Multimedijskoj dvorani, Gradske knjižnice “Franjo Marković” Križevci održana je radionica „Primjena informacijsko-komunikacijskih tehnologija u svakodnevnom radu, a posebno u kriznim situacijama“. Radionicu je održao Marko Horvat, mag.educ.inf.

Cilj ove radionice je bio upoznati sudionike radionice s primjenom informacijsko-komunikacijskih alata u redovnom radu udruga, a posebno uslijed kriznih situacija kao što su pandemija i potresi koje su nas zadesile u zadnje 2 godine. Sudionici su sudjelovali u diskusiji  koje su prednosti i nedostaci uporabe mrežnih informacijsko-komunikacijskih tehnologija, te je svatko od sudionika iznio svoje iskustvo ili mišljenje.

Važno je napomenuti kako je ovaj projekt, uz nositelja projekta Udrugu osoba s intelektualnim teškoćama „Maslačak“ Križevci, okupio i partnere iz Udruge osoba s intelektulnim teškoćama Bjelovar  i Udruge osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Mali princ“ koje također skrbe o osobama s intelektualnim teškoćama, s ciljem razvoja OCD-a na području Koprivničko-križevačke i Bjelovarsko-bilogorske županije i ublažavanja problema nastalih u kriznim situacijama. Trajanje projekta je 12 mjeseci te će se kroz to vrijeme osposobiti predstavnike OCD-a za prikupljanje sredstava te transparentno vođenje organizacija, osnažiti predstavnike OCD-a i volontere za razvoj socijalnih usluga i pružanje učinkovitih odgovora u kriznim situacijama te osvijestiti lokalnu zajednicu o važnosti OCD-a i uslugama koje one pružaju posebno uslijed kriznih situacija.

Ukupna vrijednost projekta je 413.397,82 HRK, a sufinanciran je sredstvima Europske unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2014-2020 u iznosu 351.388,15 HRK te sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Sadržaj objave isključiva je odgovornost Udruge „Maslačak“ Križevci.